Kars’ta öğrenciler aşık Çobanoğlu’nu andı

Kars’ta öğrenciler aşık Çobanoğlu’nu andı

Kars’ta lise öğrencileri Devlet sanatçısı aşık Murat Çobanoğlu’nu, vefatının 19. yılında düzenledikleri anma töreniyle andı.

Kars Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Devlet sanatçısı aşık Murat Çobanoğlu’nu, vefatının 19. yılında anmak için bir araya geldi. Okulun salonunda düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını Kars Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Cengiz Birdal ve Halk Oyunları Usta Öğreticisi Baytekin Omurtay gerçekleştirdi. Okulun Edebiyat Öğretmeni, Araştırmacı-Yazar-Şair Murat Aybirdi’nin “Ozana Vefa” adlı şiirini 11. sınıf öğrencilerinden Yağmur Yıldız ve Mucize Aykutlu okudu. Öğrencilerden Yağmur Güneş ise aşık Murat Çobanoğlu’nun hayatını anlatırken, Medine Güneşyüz, Sevgi Aydın, İsminur Fırat ve Emel Günaydın ise aşık Murat Çobanoğlu’ndan dörtlük okudu.

Anma töreni aşık Ensar Şahbazoğlu ve Bilal Ersarı’nın atışmalarıyla sona erdi.

karsta-ogrenciler-asik-cobanoglunu-andi-1.jpg

karsta-ogrenciler-asik-cobanoglunu-andi-2.jpg

karsta-ogrenciler-asik-cobanoglunu-andi-3.jpg

karsta-ogrenciler-asik-cobanoglunu-andi-4.jpg

karsta-ogrenciler-asik-cobanoglunu-andi-5.jpg

Kaynak:Mesut Adıgüzel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler