Yusuf Paşa Mahallesi, Kayabaşı Sokak’ta bulunan Sevgi Keleş’e ait olan ev yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Evin altında bulunan kayaların gün geçtikçe daha çok aşınması yüzünden eğilen ve her gürültüden etkilenen ev, içinde oturanlara korku dolu anlar yaşatıyor.
Son günlerde yoğun kar yağışı ve ardından erimenin yol açtığı aşınma nedeniyle zaman zaman evin altından kayarak yola düşen büyük taş parçaları evin eğilmesine neden olurken, kimi zaman yaşanan sarsıntılar ev halkını sık sık sokağa döküyor.
“TEHLİKEYLE BURUN BURUNA YAŞIYORUZ”
İki kız kardeşi ve annesiyle beraber evde yaşayan 1969 doğumlu Sevgi Keleş; ”gidebilecek başka yerimiz yok. Evin dışı gibi içi de kötü durumda. Duvarlar hep çatladı. Tehlikeyle burun buruna yaşasak da mecburuz burada barınmaya. Kış günü sokakta kalacak değiliz.” diye konuşurken komşuları da etrafa düşen taşların tehlike saçtığını belirterek, evin yol ağzında olmasının etrafta ki herkes için tehlike oluşturduğunu söyledi.
Daha önce Acil Afet Kurumu’na başvuran Sevgi Keleş sonuç alamadığını belirtti.
Geceleri bile uyuyamamaktan yakınan ev halkı yetkililerden yardım istedi.
Murat Taşdemir