Kars’ta tipi nedeniyle tırlar yolda kaldı, 2 farklı kaza meydana geldi

Kars’ta tipi nedeniyle tırlar yolda kaldı, 2 farklı kaza meydana geldi

Kars’ta dün akşam başlayan kar yağışı, tipi şeklinde etkili oldu. Kentte tipi nedeniyle tırlar yolda kalırken, biri öğrenci servisi olmak üzere 2 farklı kaza meydana geldi.

Volkan KARABAĞ

Tipi şeklinde yağan kar nedeniyle kent geneli beyaza büründü. Kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı Kars-Iğdır kara yolunda çok sayıda tır mahsur kaldı.

Kars merkezden Şirinköy, Yemençayır, Yaylacık ve Türkmeşen köylerine giden öğretmen servis aracı Dağpınar bölgesinde sabah saatlerinde bir otomobil ile çarpıştı. Kaza maddi hasarlı olarak atlatıldı.

Başka bir kaza ise Kars-Ardahan kara yolunda meydana geldi. İki araç tipi nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi sonucu çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle 1 kişi hafif şekilde yaralandı.

Bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri tarafından kazalarda hasar gören araçlar çekici ile bölgeden alındı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından çığ, buzlanma ve don uyarısı yapıldı. Yapılan uyarı şöyle:

ÇIĞ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Bölgemizde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

kars’ta-tipi-nedeniyle-tirlar-yolda-kaldi,-2-farkli-kaza-meydana-geldi-(1).jpegkars’ta-tipi-nedeniyle-tirlar-yolda-kaldi,-2-farkli-kaza-meydana-geldi-(2).jpegkars’ta-tipi-nedeniyle-tirlar-yolda-kaldi,-2-farkli-kaza-meydana-geldi-(1).jpgkars’ta-tipi-nedeniyle-tirlar-yolda-kaldi,-2-farkli-kaza-meydana-geldi-(2).jpgkars’ta-tipi-nedeniyle-tirlar-yolda-kaldi,-2-farkli-kaza-meydana-geldi-(3).jpegkars’ta-tipi-nedeniyle-tirlar-yolda-kaldi,-2-farkli-kaza-meydana-geldi-(3).jpgkars’ta-tipi-nedeniyle-tirlar-yolda-kaldi,-2-farkli-kaza-meydana-geldi-(4).jpegkars’ta-tipi-nedeniyle-tirlar-yolda-kaldi,-2-farkli-kaza-meydana-geldi-(5).jpegkars’ta-tipi-nedeniyle-tirlar-yolda-kaldi,-2-farkli-kaza-meydana-geldi-(5).jpgkars’ta-tipi-nedeniyle-tirlar-yolda-kaldi,-2-farkli-kaza-meydana-geldi-(6).jpegkars’ta-tipi-nedeniyle-tirlar-yolda-kaldi,-2-farkli-kaza-meydana-geldi-(7).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler