Kars’ta TOKİ sakinleri yetkililerden yardım bekliyor

Kars’ta TOKİ sakinleri yetkililerden yardım bekliyor

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşlara teslim edilen TOKİ konutlarındaki sorunların devam etmesi üzerine konut sahipleri basın açıklaması yaptı.

Volkan KARABAĞ

Tepe Mahallesi Taşkıran mevkiinde yaklaşık bir yıl önce tamamlanan 316 konut sahiplerine teslim edildi. Vatandaşlar, evlerine girdikten sonra alt yapı, elektrik, çevre düzenlemesi, ayrıca konut ödemesi, site temizlik aidatlarının yüksek olması gibi birçok sorun çözülmeyince bir araya gelen vatandaşlar sorunları dile getirerek acil çözüm istediler.

Tepe Mahallesi Muhtarı Öner Bulut gazetecilere, konutlara insanlar girdikten sonra birçok sorunla karşılaştıklarını söyledi.

Bulut, sorunları TOKİ yöneticilerine ve yüklenici firma yetkililerine defalarca söylemelerine rağmen kimsenin ilgilenmediğini belirterek, ”Site içindeki ağaçlar sulanmadığı için kurudu. Binaların giriş kapıları her gün bozuluyor. Ziller çalışmıyor. Binaların içinde çok kötü koku oluyor.” dedi.

Konut sahiplerinden Canip Vanlı, bir yıldır mağdur durumda olduklarını anlatarak,” Bina ve temizlik aidatları çok yüksek ödeyemiyoruz. Zaten işimiz gücümüz yok. Kentsel dönüşüm ile vatandaşlar buraya yerleştirildi ama kimsenin geliri yok, ödemede zorluk çekiyoruz. TOKİ yöneticileri ve yetkililerden destek bekliyoruz.” diye konuştu.

Sakinlerden Mehmet Boztoprak ise, ”Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı bu hizmeti ne hale getirdiler. Telefon açıp konuşacağımız kimse yok. Yolumuz düzgün değil, binalar komple kanalizasyon kokuyor alt yapı yok. Yani bu Allaha revamdır biz insan değil miyiz? Çoluk çocuğumuz hasta oldu. Kokudan evimize giremiyoruz.” ifadelerini kullandı.

kars’ta-toki-sakinleri-yetkililerden-yardim-bekliyor-(1).jpgkars’ta-toki-sakinleri-yetkililerden-yardim-bekliyor-(2).jpgkars’ta-toki-sakinleri-yetkililerden-yardim-bekliyor-(3).jpgkars’ta-toki-sakinleri-yetkililerden-yardim-bekliyor-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler