Kars’ta Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Kars’ta Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Kars’ta turizm haftası Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Kars Bisikletliler Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen bisiklet turu ile başladı.

Tacettin DURMUŞ

Kars Bisikletliler Derneği üyesi bisikletçiler, Kars Valiliği önünden başlattıkları bisiklet turunu, şehir merkezinde bazı caddeleri geçerek, Kafkas Üniversitesi yerleşkesi güzergahını kat ederek tarihi Kars Kalesi eteklerindeki Bedesten önünde bir araya geldi.

Burada Kültür ve Turizm İl Müdürü Hayrettin Çetin tarafından karşılanan bisikletçiler, Kars’ta turizm haftası kutlama etkinliklerine destek vermenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler. Kars Bisikletliler Derneği Kars İl Temsilcisi Batuhan Caner Kayhan, organizasyona destek veren Kültür ve Turizm İl Müdürü Hayrettin Çetin ve bu etkinlikte de pedal basarak destek veren tüm bisiklet tutkunlarına teşekkür etti.

KUTLAMALAR KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE DEVAM EDECEK

Öte yandan her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olan Turizm Haftası bu yılda dolu dolu etkinliklerle kutlanıyor.

Kutlama etkinlikleri kapsamında bugün Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağından Bedesten meydanına kadar geniş katılımlı kortej yürüyüşü yapılacak.

Kars Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, toplumda turizm konusunda farkındalığı artırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla bir dizi programlar düzenliyor.

Kars Valiliği koordinasyonunda çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan hafta münasebetiyle ilköğretim ve liseler arası ödüllü şiir ve kompozisyon yarışması ve  "Objektif Diliyle Kars" temalı Uluslararası fotoğraf yarışması düzenleniyor.  Ayrıca program kapsamında 15 Nisan’da Kars Valisi Türker Öksüz ziyaret edilecek. 17 Nisan Pazar günü Kaleiçi bölgesinde bisiklet gezisi, 18 Nisan Pazartesi günü de GAMP Konağı ile Bedesten arasında kortej yürüyüşü ve aynı bölgede ödül töreni düzenlenecek. Kafkas ve Mahalli halkoyunu gösterileri ile birlikte halk müziği dinletisi de Karslıları coşturacak. Kars’ta Turizm Haftası 23 Nisan Cumartesi Günü Ani Örenyeri gezisi ile son bulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler