Kars'ta yanmayan sokak lambaları yangınlara neden oluyor

Kars'ta yanmayan sokak lambaları yangınlara neden oluyor

Kars’ın Arpaçay İlçesine bağlı Koçköy ve Arslanoğlu Köyünde 83 ton ot sokak lambalarının yanmamasını fırsat bilenler tarafından yakıldı.

Koçköy’de gece saatlerinde meydana gelen olayda, Sürmeli Biçer’e ait 70 ton sokak lambalarının yanmamasını fırsat bilenler tarafından ateşe verildi.

Köyde gece karanlığını fırsat bilen kötü niyetliler sessizce yaklaştıkları ot yığını ateşe verdi. Otların sahibi Sürmeli Biçer’in de tüfekle tuttuğu nöbete ara verip evine girdiği sırada meydana geldi. Sürmeli Biçer evden çıktığında atların alev aldığını gördü. İtfaiye arandı, komşulara haber verildi. El birliği ile yangına müdahale edildi. İtfaiye Kars’tan gelene kadar otların tamamını alev kapladı. Adeta göğe yükselen alevler otları kül etti. Yolların da bozuk olmasıyla güçlükle ilerleyen itfaiye aracı köye geldiğinde artık yapılacak bir şey kalmamıştı. İtfaiye soğutma çalışması yaparak bir yandan da yangının yandaki ev ve ahırlara sıçramasını önledi.

Koçköy Jandarmanın da inceleme başlattığı yangın köylüleri isyan ettirdi. Vatandaşlar, “Köyümüzün en büyük sorunu elektrik. Sokak lambaları yanmayınca köy karanlığa bürünüyor. Bu da bazıları için fırsat oluyor. İnsanların her dakika otlarının yanında nöbet tutma şansı yoktur. Zaten yollarımızda başlı başına bir sorun. Yol bozuk olunca Kars’tan köye 2.5 saatte ancak itfaiye gelebiliyor.” dediler.

Arslanoğlu Köyü’nde meydana gelen yangında ise Faruk Otu’ya ait 13 ton gece karanlığını fırsat bilenler tarafından yakıldı.

Köyün en büyük sorunlarından biri olan “Karanlık” yine istenmeyen sonuçları beraberinde getirdi. Akşam olunca vatandaşların el fenerleriyle gidip geldiği köyde sokak lambalarının yanmaması herkesin ortak sorunu. Bu sorunun bir ar an önce düzeltilmesi için de ilgililerin harekete geçmesi gerek. Vatandaşlar, kim bilir daha kaç köyde benzer sorunlarla karşı karşıyalar.

İşte bu sorunun doğurduğu olumsuzluğun biri Arslanoğlu köyünde yaşandı. Gece saat: 03.30 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler Faruk Otu’nun 13 ton otunu ateşe verdi. Alevlerin sesine uyanan Faruk Otu, tüm çabalara rağmen otlarını yanmaktan kurtaramadı.

Faruk Otu’nun olayı özetleyen şu sözü durumun vahamiyetini gözler önüne sermeye yetti: “Sokak Lambaları Yansaydı Otumuz Yanmazdı”

Otu ayrıca, 15 gündür sokak lambalarında sıkıntılar olduğunu belirterek yetkilileri konuya duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

karsta-yanmayan-sokak-lambalari-yanginlara-neden-oluyor-(1).jpgkarsta-yanmayan-sokak-lambalari-yanginlara-neden-oluyor-(2).jpgkarsta-yanmayan-sokak-lambalari-yanginlara-neden-oluyor-(3).jpgkarsta-yanmayan-sokak-lambalari-yanginlara-neden-oluyor-(4).jpgkarsta-yanmayan-sokak-lambalari-yanginlara-neden-oluyor-(5).jpgkarsta-yanmayan-sokak-lambalari-yanginlara-neden-oluyor-(6).jpgkarsta-yanmayan-sokak-lambalari-yanginlara-neden-oluyor-(7).jpgkarsta-yanmayan-sokak-lambalari-yanginlara-neden-oluyor-(8).jpgkarsta-yanmayan-sokak-lambalari-yanginlara-neden-oluyor-(9).jpgkarsta-yanmayan-sokak-lambalari-yanginlara-neden-oluyor-(10).jpgkarsta-yanmayan-sokak-lambalari-yanginlara-neden-oluyor-(11).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler