Kars’ta zorunluluk başladı, ekipler harekete geçti

Kars’ta zorunluluk başladı, ekipler harekete geçti

1 Aralık itibariyle zorunlu kış lastiği uygulamasının başlamasıyla Kars’ta trafik polisi ekipler harekete geçti.

Volkan KARABAĞ

Türkiye genelinde 1 Aralık itibariyle zorunlu kış lastiği uygulaması başladı. Kars’ta da trafik polisi ekipleri kentin birçok noktasında ticari araçlarda kış lastiği denetimi yaptı.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri 1 Aralık 2022-1 Nisan 2023 tarihleri arasında yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği kullanma zorunluluğu denetimi yaparak sürücüleri uyardı. Polis ekipleri araçları tek tek durdurup, kontrol ettikleri lastiklerde kumpas ile ölçüm yaptı. Ekipler kış lastiği takmayan sürücülere idari para cezasının 1152 TL olduğunun uyarısını yaptı.

Uygulamada aracının lastiği kontrol edildikten sonra gazetecilere açıklama yapan Güven Konca, "Allah devletimizi var etsin, burası kış memleketi lütfen diğer sürücüler de kış lastiklerini taksınlar. Sadece ticari araçlar değil tüm sürücülerin kış lastiklerini takması gerekiyor. Çünkü yerlerde gizli buzlanma olabiliyor, bu durum da olası kazalara sebebiyet verebilir." dedi.

karsta-zorunluluk-basladi-ekipler-harekete-gecti-3.jpgkarsta-zorunluluk-basladi-ekipler-harekete-gecti-8.jpgkarsta-zorunluluk-basladi-ekipler-harekete-gecti-7.jpgkarsta-zorunluluk-basladi-ekipler-harekete-gecti-2.jpgkarsta-zorunluluk-basladi-ekipler-harekete-gecti-1.jpgkarsta-zorunluluk-basladi-ekipler-harekete-gecti-4.jpgkarsta-zorunluluk-basladi-ekipler-harekete-gecti-5.jpgkarsta-zorunluluk-basladi-ekipler-harekete-gecti-6.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler