Kars’tan deprem bölgesine kaç tır gitti? Vali açıkladı!

Kars’tan deprem bölgesine kaç tır gitti? Vali açıkladı!

Kars Valisi Türker Öksüz, Kars’tan deprem bölgesine giden yardım miktarını açıkladı.

Volkan KARABAĞ

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 depremin ardından Kars’ta başlatılan kampanya tüm hızıyla devam ediyor. Depremin meydana geldiği andan itibaren Kars Valiliği ve Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde kampanya başlatıldı. Kampanyanın başlamasının ardından vatandaşlar toplanma alanlarına akın ederek, kullanılmamış su, yatak, çocuk maması, katalitik soba, çocuk bezi, elektrikli ısıtıcılar, battaniye, yastık, yorgan, bot, ambalaj süt, kutu konserve gibi malzemeleri getirdi. Burada toplanan malzemeler vatandaşlarında destekleriyle tırlara yüklendi. Dolan tırlar deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı.

Kars Valisi Türker Öksüz yaptığı açıklamada, “Kars’tan deprem bölgesine an itibariyle ayni yardımların bulunduğu 33 tır gönderilmiştir. Bunun yanı sıra 56 araç ve iş makinesi ile 324 personel bölgedeki çalışmalara katılmak üzere Kars’tan gönderilmiştir. Vatandaşlarımız desteği ile yardımlar devam ediyor. Yaşadığımız afette hayatını kaybedenlere rabbimden rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.” dedi.

fox56gjxoae126j.jpeg5defc111-4ea2-41f8-a11b-48d162771609.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler