Kars’tan hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Kars’tan hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Kars’ta 158 hacı adayı, hac farizesini yerine getirmek için kutsal topraklara uğurlandı.

Fethiye Camii’nde yolculuk öncesi verilen bilgilerle donanan hacı adaylarını uğurlamak için yakınları ve vatandaşlar camiye akın etti. Hacı adayları yakınlarıyla bir vedalaştı, sevinç gözyaşları döktü ve helalleşti. Hacı adayları da otobüs hareket etmeden önce bol bol dua ederek sevenlerine el salladılar.

Düzenlenen uğurlama töreninde kendisinin de geçen sene hacca gittiğini söyleyen AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, “Geçen sene Cenabı Allah bize nasip etti ben de hac yolculuğu için önce Mekke'ye sonra Medine’ye gittim. Bugün öğrendim ki kıymetli hacılarım, kıymetli büyüklerim bugün gece 2’de Medine'ye uçacaklar. Nasip olursa 3-3,5 saatlik bir yolculuktan sonra Medine'ye varacaklar, efendimizin huzurunda olacaklar. Bizden efendimize selam götürün, inşallah Ebul Hakan Harakani Hazretleri onun torunudur, dedesine selam götürün, Bizler için, Cumhurbaşkanımız için, ülkemiz için, gençlerimiz için dua edin. Daha sonra Mekke'ye gideceksiniz. Hazreti İbrahim'in sünneti üzerine olan görevleri yerine getireceksiniz, inşallah Allah'ın izniyle en son Arafat'a çıkıp süreci tamamlayacaksınız. Yolunuz açık olsun. Büyüklerin ellerinden öpüyorum, Rabb'im yolunuzu açık etsin, kolaylaştırsın, Allah kabul eylesin. İnşallah sağa gidip selamet dönün. Peygamberimizi ve Hazreti İbrahim'i yaşayarak ve onların izinde bir hac nasip olsun diyorum.” dedi.

158 hacı adayının bugün ilimizden uğurlandığını söyleyen Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz de, “Bugün Kars'tan şehrimizden bu dönemde 158 hacı adayımızı hacca uğurluyoruz, kutsal topraklara uğurluyoruz. Hepinizin yolu bahtı açık olsun, hayırlı bir yolculukla inşallah kazasız belasız o kutsal topraklara ulaşırsınız inşallah. Hac yüreklerimizdeki çok önemli bir heyecandır, çok önemli bir sevgidir. Hac Beytullah'a, Peygamberimize yolculuktur. Biz hep bu inançla yolumuzda yürüdük. Sizlerin de bu sevgiyi, bu heyecanı şu anda paylaştığınızı biliyorum. Onun için sağlıkla inşallah o kutsal topraklara varın ve inşallah o haccın arınma duygusunu, bağışlanma duygusunu içinizde hissedin. Çünkü usulüne, adabına göre yapılmış bir hac Peygamberimizin dediği gibi Cennetle müjdelenmiştir. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum, kutsal topraklarda kendinize dua edin ama milletimize, devletimize ve Kars şehrimize de dua edin. inşallah Allah hacınızı bu önemli ibadetinizi kabul eylesin inşallah. Yolunuz açık olsun bahtınız açık olsun, orada Allah'a emanet olun ve inşallah sağlıkla, sıhhatle de Allah dönmeyi nasip etsin. Allah'tan niyazımız hepinizin hac farizasının kabul edilmesi ve bağışlanmaya, arınmaya vesile olmasıdır.” ifadesini kullandı.

karstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-1.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-2.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-3.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-4.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-5.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-6.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-7.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-8.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-9.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-10.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-11.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-12.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-13.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-14.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-15.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-16.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-17.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-18.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-19.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-20.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-21.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-22.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-23.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-24.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-25.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-26.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-27.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-28.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-29.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-30.jpgkarstan-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-31.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler