KAÜ’de yazar Salih Ağar konuk oldu

KAÜ’de yazar Salih Ağar konuk oldu

Doç. Dr. Dinçer Atay ve Dr.Selçuk Şentürk'ün moderatörlüğünü yaptığı etkinliğe romancı Salih Ağar konuk oldu.

Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde yazar okur buluşması düzenlendi.

Doç. Dr. Dinçer Atay ve Dr.Selçuk Şentürk'ün moderatörlüğünü yaptığı etkinliğe romancı Salih Ağar konuk oldu. Bölüm öğrencilerinin ağırlıkta katılım sağladığı etkinlikte ilk konuşma yapan kişi Prof. Dr. Gencer Elkılıç oldu.

Elkılıç konuşmasında; " Evet, biliyorsunuz biz üniversiteler olarak eğitimimizin çoğunlukla özellikle roman konusunda teorik kısmını oluşturuyoruz. Gerek İngiliz Dili Edebiyatı bölümünde, gerekse Türk Dili Edebiyatı ve diğer bölümlerimizde öğretim üyeleri olarak ve öğrencilerimiz olarak genellikle işin teori kısmını öğrenip öğretiyoruz. Ama bugün hakikaten bizleri kırmayarak buraya kadar gelen sayın yazarımız Salih Ağar beyefendi sizlere işin biraz daha pratik yönünü ve atölyesini gösterecektir. Bu anlamda buraya kadar zahmet gelip tüm tecrübeleriniz bizlerle paylaşacağı için hem kendi adıma hem de öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum kendisine." ifadelerini kullandı.

Elkılıç'ın konuşmasından sonra yazarın kısa biyografisi tanıtıldı. Sonrasında moderatör konuşmacılar ve yazar sahneye davet edildi.

Dr.Selçuk Şentürk konuşmalarında; "Arkadaşlar biliyorsunuz bizim romanla tanışmamız bölüm olarak birinci sınıfta romanın tanımıyla başlıyor. Temel bağlamda ele aldığımız romanı ilerleyen yıllarda üçüncü ve dördüncü sınıfta hem teorik hem eleştirel bağlamda inceleyerek romanla olan serüvenimize devam etmekteyiz. Hep romanları okurken kendimize şu soruyu sorarız. Acaba bizim buradan çıkarmak istediğimiz anlam yazar tarafından verildi mi ? Yada en amiyane tabirle acaba yazarı mezarından kaldırsak, böyle bir fırsatımız olsa kendisine sorabilsek burada bunu mu anlatmak istediniz ? Hep bunu merak ederiz. Bugün romanın kendisinden ziyade Gencer Hocamızın da dediği gibi teorik altyapısından ziyade biz romancının kendisini konuşacağız. Yani işin mutfağındaki kişiyi konuşacağız." ifadelerini kullandı. Konuşmasının ardından söz Doç. Dr. Dinçer Atay'a verildi. Atay; "Malumunuz tabiki akademisyenlerden beklenen üretimdir. Biz de kendi çapımızda naçizane üretim yapma çabasındayken hayatın bu bölümündeyken yine edebiyatla iletişim içinde olmak durumundayız. Bu çok da hoşumuza gidiyor. Bu noktada karşıma çıkan mesele edebiyatı daima hayatın içinde olduğu gerçeği. Hayatın sıradan bir çırpınışı anında bir edebiyatçıyla, bir yazarla, bir romancıyla tanışmak gerçekten anlamlıydı ve bunu sizlerle paylaşmak istedik." diyerek konuşmasına devam etti.

Romancı yazar Salih Ağar konuşmasına kendi hayatından bahsederek başlayarak kitapla nasıl tanıştığından bahsetti. Konuşmacıların soru cevapları ile konuşmalarına devam eden Ağar, kitap yazma süreçlerini, yazdığı kitaplar hakkındaki zamanlarını ve Türkiye'de yazar olmak konularına değindi. Konuşmanın sonunda öğrencilere seslenen Ağar; "Konuşmamın başında da dediğim gibi arkadaşlar, bir insanın hayatına bir cümle katabilmek adına ben yazma serüvenime başladım. Umarım benim de acemi olarak katıldığım ilk bu söyleşide bir arkadaşımın, bir kardeşimin hayatına bir cümle katabildiysem inanın çok mutlu olmuş olurum." diyerek konuşmasını bitirdi.

3e9b1523-bd05-4e5a-951b-a6f87954b745.jpg

a272085b-f2a8-4f6e-9196-3a22b65237ba.jpg

Kaynak:Neriman Yalçın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler