Kaya'nın Kurtuluş mesajı

Kaya'nın Kurtuluş mesajı

AK Parti Kars Merkez İlçe Başkanı Yusuf Kaya'nın Kars'ın kurtuluş mesajı:

Kaya'nın Kurtuluş mesajı

AK Parti Kars Merkez İlçe Başkanı Yusuf Kaya'nın Kars’ın kurtuluş mesajı:

1877-1878 Osmanlı-Rus savaşı sonrasında düşman istilasına uğrayan Kars şehrimiz 43 yıllık bir işgalin ardından 30 Ekim 1920’de Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa komutasındaki Türk ordusu sayesinde Rus işgalinden ve daha sonra buna eklenen ermeni çetelerinin zulmünden kurtarılmıştır.

Kurtuluş savaşımızın dönüm noktalarından birini teşkil eden ve milli mücadelemizin batı bölgelerimizde yoğunlaşmasına imkan sağlayan ve cumhuriyete giden yolu açan Kars’taki direnişimiz, milletçe yazdığımız kurtuluş destanlarımızdan biridir.

30 Ekim 1920 Kars’ın kurtuluşu yüce devletimizin ilk zaferidir. Kars ve çevresinin kurtuluşu Anadolu’nun düşman işgalinden kurtulmasında ordumuzun ve halkımızın moral motivasyonunu son derece yükseltmiştir. Bu zafer aynı zaman da Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümetinin ilk resmi zaferi olmuştur.

Aziz Milletimizin en önemli değerlerinden olan özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği cansiperane mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Kazım Karabekir Paşa başta olmak üzere aziz şehitlerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler