Kaymakam Karaman, Bir Gününü Daha Dolu Geçirdi

Kaymakam Karaman, Bir Gününü Daha Dolu Geçirdi

Kars’ın Sarıkamış ilçe kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, göreve başladığı günden bu yana hemen her anını dolu dolu geçiriyor.

Eğitim alanında öğrenci ziyaretleri, öğretmenlerle durum değerlendirmesi. Esnaf ziyaretlerinde esnafların istek ve taleplerini dinlemesi, kurum içi toplantılar gibi bir çok programı bir güne sığdırıyor.

Her okul ziyaretinde öğrencilerle bir araya gelen, sınıfları tek tek gezerek onlarla sohbet eden Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, öğrencileri bir dizi nasihatlerde bulunduğu gibi “Kariyer Günleri” sohbetleri de yapıyor. Öğrencilere başarılı olmanın sırlarını da anlatan Kaymakam Karaman, ardından da ziyaret ettiği okulun öğretmenleriyle bir araya gelip durum değerlendirmesi yapıyor. Bugün yine ilçenin en büyük ve en eski orta öğretim kurumu olan Sarıkamış Anadolu Lisesini ziyaret etti

Muhtarlarla da sık sık bir araya gelen Kaymakam Karaman, köylerin genel ve acil sorunlarının yanında muhtarların taleplerini de dinliyor. Plan ve projelerin önemine değinen Karaman, bu tür toplantıların her zaman önemli ve yararlı olduğuna da dikkat çekiyor. Muhtarlar ise bu toplantılarla köylerinin acil ihtiyaçlarını ön planda tuttukları gibi önümüzdeki süreçte de planladıkları hizmetleri anlatma imkanı bulabiliyorlar. Kaymakam Karaman son olarak köy muhtarlarıyla bir araya gelerek 2016 yılında yapılacak yatırımlar ve genel konular üzerine değerlendirme yaptı.

Gün içindeki maratonun son durağı ise Meslek Yüksek Okulunda ders günüydü. Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ve Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ile birlikte belediye tarafından düzenlenen dersliğin de açılışını yaptı.

Karaman ayrıca, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yüksel Koçak’ın moderatörlüğünde “Yerel Yönetimler Üzerine Güncel Değerlendirmeler” başlıklı panele konuşmacı olarak katıldı.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler