KBÜ öğrencisi, HAK-İŞ Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda birinci oldu

KBÜ öğrencisi, HAK-İŞ Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda birinci oldu

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Enes Sirkeci'nin yönettiği "Bozkırda Bir Adam Doğan" belgeseli, HAK-İŞ 14. Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda "En İyi Film" ödülünü kazandı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Enes Sirkeci'nin yönettiği "Bozkırda Bir Adam Doğan" belgeseli, HAK-İŞ 14. Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda "En İyi Film" ödülünü kazandı.

Sirkeci'nin belgeseli, görme engelli çiftçi ve müzisyen Doğan Yurt'un yaşam mücadelesini konu alıyor.

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Enes Sirkeci'nin yönettiği "Bozkırda Bir Adam Doğan" belgeseli, "Birinci En İyi Film Ödülü"ne layık görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla gerçekleştirilen ödül törenine Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Samir Abbasov, Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Bilge Kılıç Çakır, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ile akademisyenler, STK temsilcileri ve davetliler katıldı. Yönetmen Enes Sirkeci'ye ödülü HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından verildi. Arslan'a Kültür ve Sanat Komite Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı eşlik etti.

Belgesel, Çankırı'nın Kahyalı köyünde yaşayan doğuştan görme engelli Doğan Yurt'un tarım, hayvancılık ve müzikle iç içe geçen yaşamını konu alıyor. Yurt'un çocukluk dönemindeki zorluklara rağmen saz çalmayı öğrenmesi, düğünlerde sahne alması ve sonrasında çiftçiliğe yönelerek bölgesinde tanınan bir isim hâline gelmesi belgeselin merkezini oluşturuyor.

Çalışmanın danışmanlığını KBÜ Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı ve Türker İnanoğlu Film Atölyesi (TİFA) Koordinatörü Doç. Dr. Burak Türten üstlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler