'Kitap Okumak Farzdır'

'Kitap Okumak Farzdır'

Vali Günay Özdemir, "Bugün buradayım çünkü günümüzde artık kitap okumak bir meziyet haline geldi. Okumak dinimizin de emrettiği gibi farz olmasına rağmen maalesef meziyet haline geldi." dedi.

'Kitap Okumak Farzdır'

Kars’ın Akyaka İlçesi’nde “Kitap Okuyor” yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Vali Günay Özdemir tarafından verildi. Akyaka Kaymakamlığı tarafından 1 Ocak-31 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen Kitap okuma yarışması sonucunda kategorilerinde dereceye giren öğrenci, öğretmen ve sivil vatandaşlara düzenlenen törenle ödülleri verildi. Ödül Töreni öncesi Kaymakamlık binasına geçen Vali Günay Özdemir Kaymakam İbrahim Cengiz’den ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Özdemir Kaymakamlık ziyaretinin ardından ödül töreninin yapıldığı Akyaka Atatürk Yatılı Bölge Okulu Pansiyonuna geçti. Törene Vali Günay Özdemir, Akyaka Kaymakamı İbrahim Cengiz, Akyaka ilçe daire amirleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Tören saygı duruşu istiklal marşının okunmasının ardından Vali Günay Özdemir bir konuşma yaptı. Vali Özdemir konuşmasında Akyaka ilçesinin okuma alanında başarılı bir ilçe olduğunu vurguladı.

Özdemir’in konuşmasının ardından Kategorilerinde okudukları kitaplarla dereceye giren Öğrenci, Öğretmen ve kamu çalışanlarına madalya ve ödülleri ve birinci olan öğrencilere bisiklet hediye etti.

Vali Özdemir şunları söyledi:

“Akyaka’da önemli bir başarının etkinliğini hep beraber kutluyor ve bu başarılı mutluluğu sizinle paylaşıyoruz. Bugün buradayım çünkü günümüzde artık kitap okumak bir meziyet haline geldi. Okumak dinimizin de emrettiği gibi farz olmasına rağmen maalesef meziyet haline geldi. Onun için kitap okuyan ilçelerimiz, kitap okuyan okullarımız, kitap okuyan sınıflarımız, kitap okuyan öğrencilerimiz, kitap okuyan insanlarımızı artık gıptayla hale geldik. Onlara çok daha farklı gözle bakar hale geldik. Ama Akyaka bu sıkıntıyı, bu borcu aşmış. Bu nedenle ben başta Kaymakamımız olmak üzere bu duruma emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve kitap okumaya katılan tüm Akyakalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Öğrencilik döneminde okuduğumuz kitaplar sizin geleceğe hazırlanmanızda en büyük ve önemli etkendir. Ders çalışmanızda problemleri çözmenizde ve dersi anlamanızda çok büyük katkılar sağlayacak ve başarınızı da arttıracağına inanıyorum. Bu konuda da siz kitap okuduktan sonra da sınavlardaki artan başarınızı göreceksiniz. Okuma yüzünden çok hızlı anlayacak, hızlı bir gelişmenin sonucunda çok hızlı anlayan ve anladığını uygulayabilen ve geleceğini de iyi planlayan gençlerimize ihtiyacımız var. Eğer biz geçmişimizi iyi anlar ve bunu iyi değerlendirirsek geleceğimizi de iyi planlaya bilirsek ben inanıyorum ki gelecekte, medeniyet konusunda büyük bir adım atmış olacağız. Eğer geleceğimizi planlayamasak, geleceğimizi iyi yönetemesek kesinlikle medeniyet kurmamızın mümkün olmaz. Sadece belli medeniyetleri taklit etmemizden öteye geçemeyeceğimizi düşünüyorum. Onun için özellikle gençlerimizin kitap okumaları ve gelecekle ilgili yeni konularda fikir üretmeleri proje üretmeleri ve Türkiye’nin inanç ve değerlerine uygun, toplum yapısına uygun, yeni proje ve uygulamalar üretmeleri için bu tür çalışma ve etkinliklere ihtiyaç var. Onun için ben tekrar hepinizi kutluyorum. İnşallah sizlerin başarısı gelecekte Kars’ımıza örnek olacak. Ben buna inanıyorum. Çünkü bu konuda gelecek yıllarda bu kitap okuma ile ilgili sınavlarda göstereceğiniz başarılar sizlerin çok daha iyi yerlere gelmenizi, çok daha iyi yerlerde olmanızı sağlayacak. Türkiye’nin ve bölgenin yönetiminde ve dünyanın yönetiminde söz sahibi olacağınızı gösteriyor. Ben şimdiden hepinizi kutluyorum. Ülkemize, dünyamıza özellikle Akyaka’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, hepinize saygılar sunuyorum”

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler
Akyaka Haber