Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, KÜSGET bölgesinde uzun yıllardır çözüm bekleyen asfalt sorununa neşter vurdu. Bölgede devam eden asfalt serim çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Yılmaz, ekiplerden süreçle ilgili detaylı bilgi aldı. Sanayi esnafıyla da bir araya gelen Yılmaz, yürütülen çalışmaların bölgenin ulaşım altyapısına büyük katkı sağlayacağını ifade etti.
Şehitkamil Belediyesi tarafından Gaziantep'in üretim, ticaret ve sanayi açısından en önemli merkezlerinden biri olan KÜSGET'te, başlatılan kapsamlı çalışma kapsamında toplam 45 kilometrelik yol ağı yenilenirken, yaklaşık 125 bin ton asfalt serimi gerçekleştirilecek.
Yollar kullanım ömrünü tamamladı
Çalışmaların başladığı ilk günden itibaren süreci yakından takip eden Başkan Yılmaz, KÜSGET'in şehrin can damarlarından biri olduğuna dikkat çekerek, bölgedeki ulaşım konforunu artırmak için kararlı olduklarını söyledi. Yılmaz, "KÜSGET bölgemiz, şehrimizin en önemli üretim ve ticaret merkezlerinden biridir. Her gün binlerce aracın giriş çıkış yaptığı, yoğun bir sirkülasyonun yaşandığı bu alanda yolların mevcut durumu artık sürdürülebilir olmaktan çıkmıştı. Uzun yıllardır yıpranan ve kullanım ömrünü tamamlayan yolların yenilenmesi için çalışmalarımıza başladık" dedi.
Kalıcı ve sağlıklı ulaşım
Yürütülen çalışmaların sadece asfalt seriminden ibaret olmadığını, altyapı düzenlemeleriyle birlikte daha kalıcı ve sağlıklı bir ulaşım ağı oluşturmayı hedeflediklerini belirten Yılmaz,
"Bu bölgede yapılan her çalışma, esnafımızın günlük işleyişini doğrudan etkileyebiliyor. Bunun bilincindeyiz. Hem altyapı çalışmalarının sağlıklı ilerlemesi hem de esnafımızın mağduriyet yaşamaması adına süreci kontrollü, planlı ve aşamalı şekilde sürdürüyoruz. Bazı noktalarda çalışmaların yavaş ilerlemesinin sebebi de budur. Kalıcı ve kaliteli bir hizmet üretmek istiyoruz" diye konuştu.
Esnaftan tam not
Bölge esnafı ise yıllardır çözülemeyen yol sorununa el atan Başkan Yılmaz'a teşekkür etti. Yapılan çalışmaların hem ulaşım güvenliğini artıracağını hem de ticari faaliyetleri olumlu yönde etkileyeceğini belirten esnaflar, özellikle ağır tonajlı araçların yoğun kullandığı yollarda yaşanan sorunların artık sona ereceğini ifade etti. KÜSGET esnafı, "Yıllardır bozuk yollar nedeniyle hem araçlarımız zarar görüyor hem de işlerimiz aksıyordu. Bu sorunun çözülmesi bizim için çok önemliydi. Başkanımız Umut Yılmaz bu soruna el attı ve çözüm için ciddi bir çalışma başlattı. Kendisine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Kaynak:İHA