Kütahya’da öğrencilere girişimcilik eğitimi
Kütahya'da, gençlerin iş hayatına daha bilinçli hazırlanması amacıyla yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.
Kütahya'da, gençlerin iş hayatına daha bilinçli hazırlanması amacıyla yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Hazırlanan içeriklerde; kamusal destekler, kredi ve teşvik mekanizmaları, vergi ve sosyal güvenlik süreçleri ile iş yeri açılışına ilişkin temel bilgiler yer alarak öğrencilere rehberlik ediliyor.
Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde yürütülen girişimcilik eğitimleri, Ankara'daki pilot uygulamaların ardından 2024-2025 eğitim öğretim yılında ülke geneline yaygınlaştırılarak 97 bin 998 öğrenciye ulaştı. 2025-2026 eğitim öğretim yılında ise mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının 12'nci sınıf öğrencilerine yönelik eğitimlerin sürdürülmesi planlanıyor.
Bu kapsamda Kütahya'da da önemli bir adım atılarak, Kütahya İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde geniş katılımlı bir "Girişimcilik Eğitimi" programı gerçekleştirildi. Programa; Kütahya Ticaret İl Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Kütahya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Kütahya Vergi Dairesi temsilcileri katıldı.
Programın açılış konuşmasını Mustafa Yılmaz gerçekleştirdi. Yılmaz, mesleki eğitim alan öğrencilerin yalnızca teknik becerilerle değil, aynı zamanda girişimcilik, finansal okuryazarlık ve iş kurma süreçlerine dair bilgiyle donatılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
Eğitim kapsamında öğrencilere; iş kurma süreçleri, devlet destekleri, finansmana erişim yolları ve girişimcilik ekosistemi hakkında kapsamlı bilgiler sunuldu. Programla, öğrencilerin ticaret hayatına daha donanımlı, bilinçli ve özgüvenli bireyler olarak hazırlanması hedefleniyor.
Öte yandan düzenlenen eğitim faaliyetlerine ilişkin verilerin, 20 Ekim 2025 tarihinden itibaren "Kurum Takip Sistemi (KTS)" üzerinden kayıt altına alınacağı bildirildi.
Kaynak: