MHP KARS MİLLETVEKİLİ DAĞDAŞ

MHP KARS MİLLETVEKİLİ DAĞDAŞ

MHP KARS MİLLETVEKİLİ DAĞDAŞ, İÇİŞLERİ BAKANINA AKYAYLA KÖYÜNÜN SU SIKINTISINI SORDU

MHP KARS MİLLETVEKİLİ DAĞDAŞ, İÇİŞLERİ BAKANINA AKYAYLA KÖYÜNÜN SU SIKINTISINI SORDU

  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş, Kağızman ilçesine bağlı Akyayla Köyü'nde yaşanan su sıkıntısı ile ilgili, İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına soru önergesi sundu.

  Dağdaş önergesinde, “Seçim çevrem olan Kars’ın Kağızman ilçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan 60 haneli 700 nüfuslu Akyayla Köyü, yıllardır susuzlukla mücadele etmektedir.

Köylüler yazın yağmur sularıyla, kışın kar sularıyla ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaktadır. Yaşanan sıkıntılar nedeni ile 400 hane olan köy sadece 60 haneye düşmüştür” dedi.

  Dağdaş, Bakan Atalay’a şu soruları sordu:

1-Hayvanların su içtiği göletten ihtiyacını karşılamak zorunda kalan ve sürekli hastalanan vatandaşların, bu çilesine son vermek adına herhangi bir çalışmanız var mıdır?

2-Akyayla Köyü halkının yaşadığı zorluklar sonucu, sahip oldukları varlıkları satıp, gurbete gitme düşüncelerinden vazgeçirmek ve onlara hak ettiği yaşam standartlarını sağlamak için almayı düşündüğünüz önlemler nelerdir?  

Önceki ve Sonraki Haberler