Milletvekilleri Arslan ve Kılıç’tan Kars-Erzurum Turistik Ekspresi müjdesi

Milletvekilleri Arslan ve Kılıç’tan Kars-Erzurum Turistik Ekspresi müjdesi

Kars Milletvekilleri, 65. hükümet Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, yaptıkları görüşmeler çerçevesinde; Kars Erzurum arasında Turistik tren seferlerinin başlayacağı müjdesini verdiler

Arslan ve Kılıç, “Kış döneminde Kars-Erzurum arasında artan turistik yolcu talebinin karşılanabilmesi amacıyla sömestr tatili başlangıç tarihi olan 21 Ocak ( dahil) - 5 Şubat (dahil) tarihleri arasında her gün ve Şubat ayı içerisindeki diğer Cumartesi -Pazar günleri işletilmek üzere yolcu treni sefere konulmuştur. Yolcu talebi ve tren doluluklarına bağlı olarak sefer sayıları artırılabilecektir. Kars -Erzurum arasında bir gidiş, bir geliş olmak üzere günde iki sefer çalışacak olan trenin; Kars'tan kalkış saati 07:20 olup, Erzurum varış saati 11:10 olacaktır. Erzurum'dan kalkış saati 14:55 olup, Kars varış saati 18:45 olacaktır. Tren her iki parkurda da sadece Sarıkamış istasyonunda duruş yapacaktır. Söz konusu trenin teşkilatı 1 jeneratör + 4 pulman vagondan oluşacak olup yolcu kapasitesi 234 kişi olacaktır. Bilet satışları mobil uygulamadan, internetten ve gişelerden yapılacaktır” dediler.

Yeni uygulamanın Kars ve Bölge turizmine hayırlı olması dileğinde bulunan Arslan ve Kılıç, himayeleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, kararın alınmasını sağlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, TCDD TAŞIMACILIK Genel Müdürü Ufuk Yalçın ve ekibine Kars halkı adına teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler