Mübarek beldelerde hilal sevinci

Mübarek beldelerde hilal sevinci
Mübarek beldelerde, hac vazifesini ifa etmek için bulunan hacı adayları, Zilhicce ayının 18 Mayıs Pazartesi günü başlayacağına işaret eden ilk hilalinin gözle görülmesi üzerine, büyük bir sevinç yaşadılar.

Mübarek beldelerde, hac vazifesini ifa etmek için bulunan hacı adayları, Zilhicce ayının 18 Mayıs Pazartesi günü başlayacağına işaret eden ilk hilalinin gözle görülmesi üzerine, büyük bir sevinç yaşadılar.

Suudi Arabistan'ın da dün gece, Zilhicce ayı ilk hilalinin görüldüğünü resmi olarak açıklaması, ardından hacı adaylarının Pakistan, Endonezya, Mısır, Malezya, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkiye, Irak, Suriye gibi memleketlerinden, yakınlarının hilal fotoğraflarını paylaşması ile büyük bir sevinç ortaya çıktı. Bu sene Arafat Vakfesi'nin yapılacağı, 26 Mayıs Salı gününün Arefe Günü olarak teyit edilmesi manasına gelen Zilhicce'nin ilk gün hilalinin çıplak gözle görülmesi, hacı adaylarında büyük bir sevinç dönüştü, haccın en önemli farzı olana Arafat Vakfesi'nin günlerinin tutması ile mutluluğa dönüştü.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Dr. Fatih Mehmet Aydın ise, Türkiye'de, İstanbul, Ankara, Balıkesir, Erzurum, Ardahan, Kırklareli, Giresun, Mardin, Van, Siirt, Bayburt gibi birçok ilde Zilhicce hilalinin çıplak göz ile net olarak görüldüğü açıklamasını yaptı.

Açıklamada, Hacıların Arafat'a çıkmaya başlayacağı Terviye Günü'nün 25 Mayıs Pazartesi, hacıların Arafat'ta vakfeye duracağı Arefe Günü'nün 26 Mayıs Salı, Kurban Bayramı'nın ilk gününün ise 27 Mayıs Çarşamba günü olacağı gözle görülen Zilhicce ayının ilk hilali ile teyit edildiği belirtildi.

Ayrıca Türkiye'den sosyal medya hesaplarından Van ve İstanbul başta olmak üzere birçok bölgede yapılan rasatlar neticesinde çıplak göz ile görülüp fotoğraflanan Zilhicce ayı hilali bilgisi ve görüntüleri paylaşıldı. Bütün İslam ülkeleri bu sene bayramı aynı tarihte idrak edecekler.

Suudi Arabistan'dan hilal görüldü

Suudi Arabistan yetkilileri, 18 Mayıs Pazartesi gününün Zilhicce ayının ilk günü olduğunu, Kurban Bayramı'nın ise 27 Mayıs Çarşamba günü başlayacağını duyurdu.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Suudi Arabistan Yüksek Mahkemesi, Zilhicce ayının hilalinin 17 Mayıs akşamı görüldüğünü ve 18 Mayıs tarihinin Zilhicce ayının 1'inci günü olduğunu ilan ettiği bildirildi.

Bu arada Mekke-i Mükerreme'deki bazı hacı adayları ve mahalli halk da, Arafat Dağı'na çıkarak, en yüksek tepe olan Hazreti Adem babamız ile Havva validemizin dünyada buluştukları yer olan Cebel'i Rahme'ye tırmanarak Zilhicce hilalini gözetlediler. Ancak şehirdeki yüksek nem ve ufunet sebebiyle Mekke-i Mükerreme'de hilal çıplak göz ile görülemedi. Hatta daha önceki senelerde Mekke-i Mükerreme'nin yüksek binalarının görüldüğü ufukta, 21 kilometre uzaktaki binalar bile havadaki ufunetten dolayı görme imkanı olmadı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir