Nefes kesen at yarışı

Nefes kesen at yarışı

Kars’ın Selim ilçesindeki at yarışı adeta nefes kesti. Hasbey köyünden Burak Hışır’ın atı “Baran” birinci geldi. Jokeyin yarış sonrası adeta nefesinin kesilmesiyle yere yığılması sporcuları heyecanlandırdı.

Bedir ALTUNOK

Selim Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi alanındaki yarış sahasında düzenlenen yerli at yarışına 3 köy katıldı. Hasbey, Eskigaçit ve Bölükbaş köyünden getirilen atlar önce ısınmaları için gezdirildi. Jokeyler atlarını itinayla hazırladılar. Ardından 3 turdan oluşan 12 kilometrelik parkurda yarışa start verildi. Soğuk ve rüzgarlı havaya rağmen çok sayıda sporsever yarışı izlemeye geldi. 7’den 70’e katılımın olduğu yarışı başından sonuna iki at hemen hemen yan yana götürdü. Eskigeçit Köyü’nden “Turba” isimli at ile Hasbey köyünden “Baran” isimli at kafa kafaya geldi. Yarışı az bir farkla “Baran” atı kazandı.

Adrenalin dolu yarışı Hasbey Köyü’nden “Baran” isimli at kazandı. Yarışın tamamlanmasıyla birlikte attan inerek yere yığılan jokey Burak Hışır herkesi heyecanlandırdı. Vatandaşlar koşarak jokeyin yanına gitti. Jokey Burak Hışır, çok heyecanlandığı için bir anda nefesinin kesildiğini söyledi.

Baran Hışır, “Atım Baran ile şampiyonluğu kazandım. Atıma güveniyordum ve o da yarışı bırakmadı. Çok şükür yarışı kazasız belasız bitirdik. Diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum. 4 yaşındaki atımın bu ikinci yarışı. İlkinde kaybetmişti ama bu sefer birinci geldi.” dedi.

Tüm katılımcılara teşekkür eden Burak Hışır, birinci gelmenin sevinciyle atını kamyona yükleyerek köyüne doğru hareket etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler