Öğrenci Adaylarına Seçim Pusulası Yapıldı

Öğrenci Adaylarına Seçim Pusulası Yapıldı

Kars’ın Susuz ilçesi 100.Yıl Yatılı Bölge Ortaokulunda (100.Yıl YBO) okul temsilcisinin belirlenmesi için seçim yapıldı.

Aday öğrenciler için seçim pusulasının yapıldığı, gerçek sandığın kurulduğu seçimi okulun sahasının kale direklerini değiştireceği ve file takacağı sözü veren yedinci sınıf öğrencisi kazandı.      

er sınıfın kendi temsilcisini belirlediği ön seçimin ardından okul temsilciliği için üç öğrenci kıyasıya yarıştı. Okulun panolarına kendilerini ve vaatlerini anlatan afişler asan aday öğrenciler bir hafta boyunca sınıfları ziyaret ederek öğrencilere konuşmalar yaptı.

Okulun tertip ve düzeni üç aday öğrencinin yapacakları listesinde yer alırken, en farklı vaatleri ise 7/A sınıfı öğrencisi Cenk Eren Hançerlioğlu sundu.       

Hançerlioğlu,Okul sahasının kale direklerini yenileyip file taktıracağını ve her sınıfa da birer futbol topu hediye edeceğini, seçilmesi durumunda hemen sözlerini yerine getirmek için çalışmaya başlayacağını da söyledi. Propaganda sürecinin tamamlanmasının ardından da okulda seçim yapıldı. Öğrenciler okulun 6/C sınıfına giderek burada kurulan sandıkta oylarını kullandılar.        

Okulda iki yüz yetmiş öğrencinin katıldığı seçimin tamamlanmasının ardından sayım yapıldı. Öğretmenlerin de eşlik ettiği sayımın sonunda kullanılan 270 oydan 116’sını alan 7. sınıf öğrencisi Cenk Eren Hançerlioğlu okul temsilcisi oldu.    

Okul sandık kurulu başkanı Fen ve Teknoloji öğretmeni Şerife Meltem Gül” seçimin çok huzurlu bir ortam da yapıldığını herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını öğrencilerin oylarını yetişkin insanlar gibi kullandığını bundan dolayı da bir tane geçersiz oy çıktığını belirtti.

Okul Müdürü Rıza Uray da” Demokrasi konusunda Sosyal Bilgiler derslerinde eğitim alan öğrencilerin yapılan seçimle de bunu uygulamalı olarak görme şansı bulduklarını, öğrencilerin okulda seçim sürecini yaşadıklarını, gelecekte birer seçmen olacak bu öğrencilerin şimdiden buna bir hazırlık yaptığını, yaşanan seçim sürecinden tüm öğrencilerin mutlu olduğunu belirtti. Uray seçim sürecinde emeği geçen idareci ve öğretmenlere teşekkür etti.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler