Okulu Ağlattılar!

Okulu Ağlattılar!

Kars’ın Susuz ilçesi 100.Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu (100.Yıl YBO) tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 95’üncü yıl dönümü dolayısıyla İstiklal Marşını en iyi okuma yarışması düzenlendi

Yarışmaya Öğretmenler Kurulu kararı gereğince okulun bütün öğrencileri istiklal marşının tamamını ezberleyerek katıldı. Her sınıftan elemeler yapılarak seçilen İstiklal Marşını en güzel okuyan 20 öğrenci Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen yarışmada kıyasıya yarıştılar.

Öğrenciler yarışmada jüri üyeleri(okulun öğretmenleri) tarafından kelimeleri doğru telaffuz etme, vurgu ve tonlama, sahne kullanımı, jest ve mimik kullanımı, ezber gücü ve şiire duygu katma kriterleri üzerinden değerlendirildi. Zaman zaman duygulu anların yaşandığı yarışmada Çilek Mingan adlı öğrenci arkadaşlarını ve öğretmenlerini ağlattı. Değerlendirme sonucunda birinci Veli Ümit Bayraktar ikinci Ceren Uludaş üçüncü Aslı Muğan oldu.

Okul Müdürü Rıza Uray yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünde her yıl organize ettikleri İstiklal Marşını en güzel okuma yarışması ile amaçlarının, öğrencilerin milli duygularını geliştirmek, Vatan ve bayrak sevgisini yaşatmak olduğunu vurguladı. Yarışmaya katılan okulun bütün öğrencilerine teşekkür eden Uray” İstiklal şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’un tabiriyle ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. Dereceye giren öğrencilerle idareci ve öğretmenlerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle program sona erdi.

Okul yönetimince hazırlanan ödüller bayrak töreninde dereceye giren öğrencilere okul müdürü Rıza Uray, Müdür Başyardımcısı Kadir Çalbak, Müdür Yardımcısı Selçuk Tan ve öğretmenler tarafından dağıtıldı.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler