Özdemir: Bizi Gururlandırıyor

Özdemir: Bizi Gururlandırıyor

Vali Günay Özdemir, “Akyaka İlçemizdeki eğitim hizmeti bizi gururlandırıyor.” dedi.

Özdemir: Bizi Gururlandırıyor

Kars’ın Akyaka İlçesi eğitim-öğretim alanında her geçen gün daha da önemli yol kat etmekte. İlçede yaptırılan yatılı bölge okulları ve pansiyonları ilçe eğitimine büyük katkı sağlıyor. İl Özel İdaresi tarafından Akyaka ilçesinde yaptırılan 200 öğrencilik pansiyon ilçede eğitim gören köy çocuklarının kalma problemini çözmüş olacak.

Akyaka ilçesinde yaptırılan pansiyon binasının inşaatını yerinde inceleyen Vali Günay Özdemir, “Akyaka İlçemizdeki eğitim hizmeti bizi gururlandırıyor.” dedi. İlçe Kaymakamı İbrahim Cengiz ve kurum müdürleri ile birlikte pansiyon binası inşaatına geçen Vali Özdemir, inşaat alanında yapılan çalışmaları tek tek inceledi. Özdemir burada yaptığı açıklamada, “Akyaka ilçemizde gerçekten eğitim alanında devlet olarak bütün yatırımları hakkıyla yerine getirmiş durumdayız. Şuanda eğitim olarak altyapı anlamında ciddi bir sıkıntımız yok. Lise olarak da şuanda 300 kişilik pansiyonu da hizmete aldığımızda Akyaka ilçemizin lise anlamında bir sıkıntısı kalmayacak. Zaten YİBO olarak ilköğretim var bu da hizmete girdiği zaman Akyaka ilçesin de yurt problemi de çözülmüş olacak. Köylerimizden gelen çocuklarımızda çok rahat şekilde modern imkanlarla okuma imkanı bulacaklar.” diye konuştu.

Akyaka ilçesinde yaptırılan 200 öğrencilik pansiyonun temeli 2013 yılında atılmıştı. Pansiyonun yapımının tamamlanması ise 2014 yılı olarak belirlenmiş ancak pansiyon binasında yapılan bazı değişiklikler ve proje değişikliği nedeniyle binanın bitimi 2015 yılına kalmış. Yaklaşık 2 milyon 380 bin TL ye mal olan pansiyon binası 2015-2016 eğitim öğretim yılında hizmete girecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler