'Partimiz Seviyesi Düşük Polemiklere Hedef Seçiliyor'

'Partimiz Seviyesi Düşük Polemiklere Hedef Seçiliyor'
HDP Parti Sözcüsü Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, zor bir dönemden geçildiğini belirterek, "Düzeyi epey düşük tartışmalara, polemiklere, bilhassa da partimiz hedef seçiliyor" görüşünü savundu.

HDP Parti Sözcüsü Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, zor bir dönemden geçildiğini belirterek, "Ne yazık ki bu zor dönemde siyasetçilerin, bütün parti temsilcilerinin nihai derece sağduyulu, mesul konuşması gerekirken politikanın seviyesini savunmaya çalışan bir dil tutturması gerekirken, düzeyi epey düşük tartışmalara, polemiklere, bilhassa da partimiz hedef seçiliyor" görüşünü savundu.

HDP Parti Sözcüsü Kars Milletvekili Bilgen, parti genel merkezinde tertip ettiği basın toplantısında, Suruç'taki terör saldırısında yaralananlardan Vatan Budak'ın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Son günlerde bir takım sivil toplum örgütlerince inşa edilen eylemlere sert müdahalelerde bulunulduğunu öne süren Bilgen, Türkiye'nin sağduyuya ihtiyacı bulunan bir dönemde, güvenlik güçlerinin politik iradenin direktifiyle demokratik şekilde kendini ifade edenlere müdahale ettiği iddiasında bulundu. Bilgen, bunun provokasyonlara ve şiddete hizmet edebileceğini ileri sürdü.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Bilgen, bu zor dönemde siyasetçilerin, bütün parti temsilcilerinin nihai derece sağduyulu, mesul konuşması, politikanın seviyesini savunmaya çalışan bir dil tutturması gerektiğini, buna rağmen bilhassa de partilerinin düzeyi epey düşük tartışmalara, polemiklere hedef seçildiğini söyledi. 

"Ruh halini anlayabilmek için bir gün önce gece biraz Bireysel Tayfur dinledim"

Bilgen, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ve MHP'lilerin ruh halini anlayabilmek için bir gün önce gece Bireysel Tayfur dinlediğini belirterek, "Bu efkar nereden kaynaklanıyor, bu öfke, şiddet, bu celal nereden kaynaklanıyor diye. Biz beklerdik ki MHP'li temsilciler, bu öfkelerini bize yönlendireceklerine, Irak'ta, Suriye'de tecavüze uğrayan Türkmen kadınlarının faillerine, Türkmen çocuklarını tutsak alanların sorumlularına yöneltsin. IŞİD dair bu kadar kızgın ve nefret dili kullanmayan, bir söylem kullanmayan bir partinin, seçilmiş 80 milletvekiliyle alakalı yaptıkları tarifleri kendilerine iade ediyoruz" diye konuştu. 

Hamasete, nefret söylemine, nefret suçuna kapı aralayacak yaklaşımlara girmenin bir politik partiye yakışmayacağını ifade eden Bilgen, "Eğer bir partinin başkanı, temsilcileri böyle konuşursa yavru kurtlar da gördükleri her bayrağa saldırır, gördükleri her simgesi, her farklı yaklaşımı, anlamadıkları her dili tehdit, düşman olarak ve kendilerinde linç etme görevini görür. Kendilerini polis, asker sanan yaklaşımlar içerisine girerler" iddiasında bulundu. 

"Görüşmeleri değil görüşmemeleri şaşırtıcı" 

Bilgen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın müzakerelerine ilişkin soru üzerine, parlamentonda temsil edilen ve temsil edilmeyen parti yöneticilerinin müzakeresinin değil görüşmemesinin şaşırtıcı meydana geldiğini söyledi. 

Bir gazetecinin, "operasyonlarda sivillerin öldürüldüğü öne sürülen köye gitmesi planlanan HDP heyetinin çalışmalarının ne evrede olduğunu" sorması üzerine Bilgen, kurulun, bu sabah Zergele köyüne gitmek üzere yola çıktığını, gerçek neyse bunun ortaya çıkmasını istediklerini ve kurulun çalışması tamamlandığında bunu kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti. 

Bilgen, "Türkiye'de barış isteyen, bölgede barış isteyen, bölgemizde hangi halklar, toplumlar varsa onları olduğu gibi kabul eden, inançlarıyla farklı mezhepleriyle, dinleriyle ve dilleriyle kabul eden, bir siyasal idrak gelişmedikçe ne bölgede ne de ülke içerisinde barış olacak" diye konuştu.

Kaynak:haberport

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir