Pasaport ve ehliyet artık nüfus müdürlüklerinden alınacak

Pasaport ve ehliyet artık nüfus müdürlüklerinden alınacak

Artık pasaport, kimlik ve sürücü belgesi için ayrı ayrı birimlere başvuruya gerek kalmayacak. 2 Nisan'dan itibaren tüm işlemler ilçe nüfus müdürlüklerinden yapılmaya başlandı.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Bu çerçevede Iğdır Valisi Enver Ünlü, Ak parti milletvekili Nurettin Aras, Emniyet Müdür Melih Ekici, vali yardımcısı Bilgehan Karanfil,İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, İl Nüfus Müdürü İlhan Akış, Ak Parti İl başkanı Ahmet Tutulmaz ve il defterdarı Abdülkadir Büyükfırat ‘ın  katılımı ile  devir teslim töreni yapıldı.

Iğdır Valisi Enver Ünlü, “2 Nisan itibariyle   pasaport ve sürücü belgesi verilme işlemleri tamamen nüfus müdürlükleri eliyle gerçekleşiyor. Böylece vatandaşlarımız daha yüksek standartlarda ve hızla bir hizmete kavuşmuş oldular." dedi.

DEVİR TESLİM GERÇEKLEŞTİ

Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredildi.

Vali Ünlü, “Bu değişiklikle işlemler daha hızlı olacak. Emniyet güçlerimiz de asli görevlerine asayişe dönecekler. Bir kere parmak izi verilecek bütün bilgiler nüfus müdürlüğünde kayıtlı işler daha kolay gerçekleşecek Emniyetimizde bu işi yapan arkadaşlar nüfus müdürlüğü çalışanlarına yardımcı olacaklardır. 6 aydır hazırlığını yapıyoruz Iğdır’ımıza hayırlı olsun. “şeklinde konuştu.

Bir önemli avantajın da vatandaşın pasaport ve sürücü belgesi için ayrı ayrı birimlere başvurmaya gerek kalmaması olduğunu belirten vali Ünlü,  "Tüm bu işlemler için ilçe nüfus müdürlüklerimize başvuru yapılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi işlemleri aynı yerde yapılacağından vatandaşımızın birden fazla belge için başvuru yapması gerektiğinde ayrı ayrı belge sunmak zorunda kalmayacaktır. Ayrıca ehliyetin, nüfusun, pasaportun verilerini bilgi için kullanabilme imkanına da sahip olabilecektir. vatandaşımıza büyük bir kolaylık sağlayacağız. Biyometrik veriler, yani el ve parmak izleri, şimdi nüfus idaresinde de yepyeni sisteme geçiyoruz. Bu el ve parmak izleriyle ilgili olarak da bu yeni geçtiğimiz sistemde vatandaşımız bir kere bu parmak izini ehliyete, pasaporta veya nüfus kağıdına verdiğinde, bunun sadece bir sonra geldiğinde teyidi yeterlidir. Teyidi yeterli olduğu andan itibaren depoda olan bilgisini alacak, getirecek ve onun üzerinden de eşleştirecektir. Bu modern bir hizmettir, esas itibariyle vatandaşımızın olağan hayat akışını kolaylaştıran bir hizmettir" dedi.

pasaport-ve-ehliyet-artik-nufus-mudurluklerinden-alinacak--(1).jpgpasaport-ve-ehliyet-artik-nufus-mudurluklerinden-alinacak--(2).jpgpasaport-ve-ehliyet-artik-nufus-mudurluklerinden-alinacak--(3).jpgpasaport-ve-ehliyet-artik-nufus-mudurluklerinden-alinacak--(4).jpg

Vatandaşlarda “Uygulama çok iyi oldu işlemler daha hızlı gerçekleşecek fazla evrak istemiyorlar.Bu da sevindirici memnunuz “dediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber