Pis Koku Saçıyor!

Pis Koku Saçıyor!

​KARS ÇAYI’NIN ALTINDAKİ BEYAZ VE YAPIŞKAN TABAKA CANLILARI ÖLDÜRÜYOR

Havaların ısınmasıyla birlikte Kars Çayı’nda suyun altındaki beyaz tabaka etrafa pis koku saçıyor.

Neredesye içerisinde canlı yaşamayan Kars Çayı her geçen gün biraz daha kirletilerek, toplum sağlığını olumsuz etkiliyecek boyutlara getirildi.

Şehir kanalizasyon şebekesinin de bağlı bulunduğu Kars Çayı’ın altındaki beyaz yapışkan tabaka vatandaşları korkutuyor. Yetkililerin hiçbir şekilde önlem almadığı Kars Çayı’da canlı yaşamıyor. Kars Çayı süt işleme tesislerinin atıkları ve şehir kanalizasyon şebekesinin bağlanmasıyla adeta mikrop yuvasına dönmüş bulunuyor. Etrafa saçtığı kokuyla vatandaşları rahatsız eden Kars Çayı’nın biran evvel ıslah edilmesi gerekiyor. Zaman zaman balık ölümlerinin de yaşandığı Kars Çayı’nın etrafı ve içerisi şehir çöplüğüne dönmüş vaziyette bulunuyor.

Kent merkezinin ortasından geçen Kars Çayı, kirliliği ve çevreye yaydığı kötü kokular yüzünden insan sağlığını tehlikeye atıyor. Etrafa saçtığı pis koku ile hastalıklara davetiye çıkaran Kars Çayı, yetkililerin girişimleriyle biran evvel ıslah edilmeyi bekliyor.

Kars Çayı’nın, Cumhuriyet Köyü çıkışından başlayarak Paşaçayırı Mahallesi, Bülbül Mahallesi, Fevzi Çakmak ve Sukapı Mahallesi devamında Çamçavuş Köyü sınırlarına kadar içerisinde canlı yaşamıyor. Kars Çayı’nın içler acısı durumuna  yetkililer ise sadece seyirci kalıyor.

Geçmişte içme suyu olarak kullanılan ve insanların her türlü temizlik ihtiyaçlarını karşıladığı Kars Çayı günümüzde bırakın içme suyunu karşılamayı, yanından dahi geçilmediğini ifade eden Ertan Alin, çayın kenarında işletmesini bulunduğunu ve pis kokudan dolayı müşteri gelmediğini söyledi.

Kars Çayı Kenarı’nda Çay Bahçesi işleten Ertan Alin, “Havaların ısınmasıyla birlikte dereden çok yoğun bir koku gelmekte bu insanları rahatsız ediyor tabi. Gelen müşterilerimiz oturur oturmaz tekrar kalkıp gidiyorlar. Bu yıllardır böyle.  Yazı işte başladı sıcaklar,  yazın sonuna kadar bu koku rahatsız edecek. Bu zamana kadar Kars Çayı temizlenecek. Projelerden falan bahsediliyor ama şuana kadar bir uygulama görmedik. Eskiden bu Kars Çayı’nda 4-5 çeşit balık türü vardı. Şu anda hiç balıkta çıkmıyor” dedi.

Havaların ısınmasıyla birlikte etrafa pis koku saçan Kars Çayı’nın altındaki beyaz ve yapışkan tabakanın sırrı ise çözülmedi. Vatandaşlar ise beyaz tabakadan dolayı Kars Çayı’nın belli noktalarında canlı yaşamadığını ileri sürdüler.

pis-koku-saciyor!-(3).jpgpis-koku-saciyor!-(1).jpgpis-koku-saciyor!-(2).jpgpis-koku-saciyor!-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler