Portakal Çiçeği Karnavalı’na yağmur engeli
Adana'da gün boyu süren sağanak yağmur nedeniyle 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'na katılan işletmelerin stantları zarar gördü.
Adana'da gün boyu süren sağanak yağmur nedeniyle 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'na katılan işletmelerin stantları zarar gördü.
Adana'da baharın gelişini simgeleyen ve şehrin üzerine sinen portakal çiçeği kokusuyla özdeşleşen 14. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı dün başladı. Şehrin dört bir yanına yayılan etkinliklerin ana merkezi olan Merkez Park ve Atatürk Parkı, hediyelik eşya stantları, çocuk oyun alanları ve yiyecek bölümleriyle ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
Ancak kentte gün boyu süren sağanak yağmur nedeniyle işletmelerin stantları zarar gördü.
Karnavalda stant açan esnaf Aykut Akgün, "Dünden beridir buradayız, çok bir şey satamadık. Birkaç tane taş saat, birkaç tane doğal taş bileklik sattık. Bu havada zararı karşılamak için bekliyoruz" dedi.
Esnaf Oktay Kahveci ise "Biz her sene esnaf olarak bu stresi yaşıyoruz. Portakal Çiçeği Karnavalı için gerekli birimlere bunları ilettik. Nisan ayının başı değil de ortası ya da sonu olsa bizim için daha güzel olur. Bunu defalarca yetkili birimlere söylememize rağmen dikkate alınmadı. İnsanların gelip gelmeyeceği meçhul. Çok umutsuzuz, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yetkililerin bizi duymasını ve bu konuda hassas davranmasını rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Esnaf Özel Olungan, "Bütün esnaf mağdur durumda. Esnafın zararı çok büyük, bu yıl kirasını çıkaran olacağını zannetmiyorum. Çıkarsak bir çıkarırız, zaten ufak tefek şeyler satıyoruz. Hiç kimse kirayı bile çıkaramayacak. Yaklaşık bir yıldır hazırlanıyoruz, ürünler elimizde kaldı. Seneye de yapılırsa hiçbir şey hazırlamamıza gerek yok, şimdiden hazırız" diye konuştu.
Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, kentte sağanak yağmurun salı gününe kadar devam edeceği öğrenildi.
Kaynak: