Prof. Dr. Barlas Sülü, CHP’den aday adaylığını açıkladı

Prof. Dr. Barlas Sülü, CHP’den aday adaylığını açıkladı

2018 yılındaki seçimlerde CHP 1. sıra Kars Milletvekili adayı Doç. Dr. Barlas Sülü, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler için aday adaylığını açıkladı.

Kars’ta uzun yıllardan beri Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Araştırma Hastanesi’nde gece gündüz demeden çalışan, Kars halkı tarafından sevilen ve sayılan, aile yapısı, dürüstlüğü, başarısı ve çalışmaları ile her kesimden takdir toplayan Prof. Dr. Barlas Sülü, sevenleriyle birlikte CHP İl Başkanlığına geldi.

Burada aday adaylığını duyuran Prof. Dr. Sülü, “Türkiye tarihinin belki de en kritik seçimine doğru gidiyor. 21 yıllık AKP iktidarında ülke parti devletine dönüştürülerek tek adam rejimini inşa edildi. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğiz diye halkın beklentilerini kullanarak iktidara gelen AKP yarattığı baskı ortamında, milletvekilleri, belediye başkanları, gazeteciler, akademisyenler, öğrenciler muhalif oldukları için tutuklandı, binlerce kamu emekçisi kamudan ihraç edildi, yargı bağımsızlığını yitirdi, basın ve sanat sansürlendi, eğitim ve sağlık özelleştirildi, doğal varlıklarımız tahrip edildi. Bununla da yetinmediler: 90 yıllık reklam arası diyerek Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kurulan Cumhuriyetimizle kavga ettiler." dedi.

“Ben adaletten, hukuktan, kaynakların hakça paylaşıldığı bir ülkeden ve insanca yaşayabileceğimiz bir şehirden yana tercihimi yaptım.” diyen Prof. Dr. Sülü açıklamasını şöyle sürdürdü: “AKP iktidarında; Cumhuriyetin yoksulluk döneminde halkın alın teriyle yaptırılan fabrikalar teker teker satıldı, halktan toplanan vergiler bir avuç yandaşa peşkeş çekildi. Saray eşrafı ve 5’li çete ile üçer dörder beşer maaş alan bürokratlar toplanan bu kamu kaynaklarını kendi servetlerine servet katmak için kullanırken, bunların dışındaki kesimler yani sizler bizler ekonomik krizle boğuşmak zorunda kaldık, yoksullaştık.

Sevgili Karslılar

Unutmayalım ki; Birileri bizim hakkımızı çaldığı için yoksullaştık, birileri bizlerin vergileriyle oluşan kamu kaynaklarını çaldığı için;

Doğalgaz, elektrik faturalarını ödeyememekteyiz

40 -50 yıl çalışan Emeklilerimiz ay sonunu getirememekte

Çalışanlar çocuklarına karne hediyesi olarak et alabilmekte

Esnaf siftah yapmadan kepenkleri kapatmakta

Çiftçiler tarlasına gübre atamamakta, bir hayvanına yem almak için diğerini satmaktadır.

Unutmayalım ki işte bu yalan, dolan ve talan düzeninden dolayı

Anjiyo ünitesi bozuk olduğu için Selimli hocamız Iğdır yolunda vefat etti

Kağızmanlı amcamız Kemoterapi ünitesi olmadığı için Erzurum'a gitmekte

Sarıkamışlı çocuk, 20 dakikalık bir ameliyat için 12 saat uzaklıkta başka bir şehire sevk edilmekte

Digorlu hasta kendisini doktor eksikliğinden dolayı ambulansla sevk eden ekibe ‘Beni bu karda kışta Erzurum'a götürmeyin. Öleceksem burada öleyim’ diye yalvarmakta

Susuzlu, Akyakalı, Arpaçaylı hastalar doktor yetersizliğinden dolayı aylarca randevu sırası beklemekte.

Sevgili Karslılar

Bizler ekonomik krizlere, açlık sınırında yaşamaya, komşularıyla kavga eden bir dış siyasete, kadın düşmanı uygulamalara, doğasının tahrip edilmesine, kimliğinden, inancından, yaşam tarzından dolayı ayrıştırmaya, şovenizme, baskı ve tahakküm altında adaletsiz bir düzende yaşamaya, geçmediği köprüleri yolları finanse etmeye mahkum değiliz.

Karsta yaşayan sizleri ise doktorsuz boş hastahanelere, bozuk yollara, kirli içme sularına veya susuzluğa, atık suların Kars çayına karıştığı, lağım kokan ve işsizliğin had safhada olduğu, sanayinin olmadığı bir şehire mahkum edemezler.

14 Mayısta sandık başına gittiğimiz zaman iki şeyden birini seçeceğiz:

Ya hak ve özgürlüklerimizi, geçmişimizi ve geleceğimizi, düşlerimizi ve umutlarımızı çalan bu iktidardan, Saray Rejimi’nden kurtulacağız ya da bu yağma, hukuksuzluk ve yobazlık sürecek.

Ya sefaleti seçeceğiz ya Adaleti.

Ya hastalarımız Erzurum yollarında ölecek ya da Kars’ta insanca yaşayacağız.

Sevgili hemşerilerim, hastalarım ve onların aileleri, öğrencilerim, karsa dışarıdan gelen konuklarımız

Ben adaletten, hukuktan, kaynakların hakça paylaşıldığı bir ülkeden ve insanca yaşayabileceğimiz bir şehirden yana tercihimi yaptım. Bu nedenle inandığım tercihler doğrultusunda mücadele etmek, siz Karsta yaşayanların TBMM de sesi olmak için bugün 15 yıldır gece gündüz ve kimseyi ayırt etmeden hizmet verdiğim Kafkas Üniversitesi Araştırma hastanesinden istifa etmiş bulunmaktayım. Bu mücadeleyi en iyi yapacağım parti olduğunu düşündüğüm dedemin, babamın partisi olan CHP den milletvekili olmak için başvuracağım.

Lütfen desteğinizi ve dualarınızı esirgemeyin benden.”

prof-dr-barlas-sulu-chpden-aday-adayligini-acikladi-1.jpgprof-dr-barlas-sulu-chpden-aday-adayligini-acikladi-2.jpgprof-dr-barlas-sulu-chpden-aday-adayligini-acikladi-3.jpgprof-dr-barlas-sulu-chpden-aday-adayligini-acikladi-4.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler