Sağlık Bakan Yardımcısı'ndan Kars'ta Hasta Ziyareti
Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Kars’taki gezi ve incelemelerini hastane ziyaretiyle sürdürdü. Doğumevi hastane inşaatının ardından Devlet Hastanesine geçen Kafkas, burada acile geçerek hastaları ziyaret etti, kontrollerde bulundu ve hasta yakınlarıyla görüşmeler yaptı. Bir yaşlı kadının dizlerinin dibine çömelen Kafkas, “Size Başbakandan selam getirdim” dedi ve kendileriyle bir süre sohbet edip hal hatır sordu.
Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti eski milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, Dr. Selahattin Beyribey, AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu ve Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileriyle hastaneyi gezen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, acil servise geçerek incelemelerde bulundu. Acildeki hastaları ziyaret eden Kafkas, bir yandan da hastane yetkililerinden bilgi aldı. Kafkas daha sonra acil koridorunda bekleyen hasta yakınlarının yanına gitti. 75 yaşındaki Kadriye İrence isimli ninenin yanına giden Kafkas, önünde diz çöktü bir süre sohbet etti. Kafkas, Kadireye nineye, “Efendim nasılsınız. Ağrınız. Sızınız var mı? Sana burada bakıyorlar mı?” diye sordu. Kadriye nine de, doktorların kendisinin hastaneye yatması gerektiğini söylediğini iletti. Bunun üzerine Kafkas, “doktorlar öyle uygun görmüşlerse sende hastaneye yatsan iyi olur. Allah sağlık ve sıhhat versin.” diye dua etti. Kadriye ninenin torunu Dilan’ı (9) da yanına alarak yanağını öpen Kafkas, tekrar Kadriye nineye dönerek “Var mı bizden bir isteğiniz?” diye sordu. Kadriye ninenin ‘Yoktur, çok sağolun” demesi üzerine de Kafkas, “Sizlere Başakınımız Tayip Erdoğan’ın selamını getirdim” dedi. Kadriye ninenin, “Çok sağolun. Getiren de sağ osun gönderen de” dedikten sonra Kafkas yanlarından ayrıldı ve bu defa diğer vatandaşların yanına geçti.
Acil koridorunda bekleyen 12 yaşındaki Enes’i de öperek birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Kafkas, Enes’e büyüdüğünde ne olmak istediğini sordu. Enes’in “Doktor olacağım” demesi üzerine, “Çok güzel. Hadi bakalım. Çok ihtiyacımız var doktora” dedi. Kafkas bu defa Enes’e hangi takımı tuttuğunu sordu. Enes’in Galatasaraylı olduğunu söylemesine üzerine de ellerini tokuşturarak tebrik etti.
Kafkas ayrıca, “Kars’ta kötü emarın ne işi var” diyerek yeni emar için hizmet satın alması yapılması talimatını verdi.kha