Sarıkamış Şehitleri anısına Allahuekber'e zirve tırmanışı yaptılar

Sarıkamış Şehitleri anısına Allahuekber'e zirve tırmanışı yaptılar

Amazon Dağcılık ve Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü Derneği (BAKUT) Kars Arama Kurtarma Ekibi, Sarıkamış Allahuekber Dağına zirve tırmanışı yaptılar.

Tacettin DURMUŞ
 
BAKUT Kars Arama Kurtarma Kulübü Kars İl Temsilcisi Murat Sebni, Sarıkamış Şehitlerini anma faaliyeti kapsamında, 2.800 metre rakımlı Allahuekber Dağına yapılan zirve sonrası, sarıçam fidanlarını toprakla buluşturmanın duygusal anlarını yaşadıklarını söyledi.

Zirve Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Kars şubesi üyelerinin de destek verdiği zirve tırmanışı, Sarıkamışlı yerel rehber ve doğa dostu Sudi Çelik rehberliğinde gerçekleştirildi. Allahuekber Dağına zirve yapan Amazon Dağcılık ve BAKUT ekibi, fidan dikiminin ardından zirve defterine adlarını yazarak tüm şehitler için dua okudular.

Vatan uğruna canlarını veren Sarıkamış Şehitlerini aynı yerde anmanın son derece anlamlı olduğunu söyleyen Amazon Dağcılık ve Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü Derneği (BAKUT) Kars Arama Kurtarma Ekibi, Sarıkamış’ın ve Sarıkamış destanının asla unutulmaması gerektiğini dile getrdiler.

Bölgedeki şehitlikleri de ziyaret eden Murat Sebni, Sudi Çelik, Tuğba Turnator, Yeliz Yılmaz, Yiğithan Ağkoç, Ozan Çelik, Seçkin Çakırca, Serkan Coştu, Ramazan Aktemur, Mehtap Mehtap Çamayaz, Filiz Aydın, Büşra Yaşar ve Zeynep Yıldız Sarıkamış’ta her yıl milyonlarca fidan dikilmesi gerektiğine dikkat çektiler.

Yürüyüş sonrası açıklamada bulunan BAKUT Kars Arama Kurtarma Kulübü Kars İl Temsilcisi Murat Sebni, “Çoğu 15 - 20 yaşarlarında kınalı kuzularımız dondurucu soğukta bu varan uğruna canlarını seve seve verdiler. Bedenlerini dondurucu soğukta düşmana siper ederek bizlere bu vatanı armağan ettiler. Bizlerde bugün Allahuekber Dağına zirve yaparak Mehmetçiklerimizin o zamanlar ne gibi zorluklar yaşadığını birkaç saatte olsa anlamaya ve yaşamaya çalıştık. Bizler düşen ise onların aziz hatırası bu topraklara onların adına birer fidan dikerek sahip çıkmaktır. Bu zorlu dağda yürüyerek canlarını bu vatan için donarak feda eden tüm şehitlerimizin Ruhları Şad, Mekanları Cennet Olsun. Haklarını asla ödeyemeyiz.”dedi.

Kaynak: 

Önceki ve Sonraki Haberler