Sarıkamış şehitleri, binlerce kişiyle anıldı

Sarıkamış şehitleri, binlerce kişiyle anıldı

Enver Paşa komutasında 108 yıl önce düzenlenen Sarıkamış harekatında donarak şehit düşen binlerce Mehmetçik, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde törenlerle anıldı.

Volkan KARABAĞ

Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 derece olduğu Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki törende binlerce kişi, ellerinde bayraklarla şehitler için 4,5 kilometre yürüdü. “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” ve “Biz Hep Aynı İzdeyiz” etkinliğine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Kars Valisi Türker Öksüz, 65’inci dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonu Başkanı AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, 14’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez, Sarıkamış Kaymakamı Doğan Kemelek, Sarıkamış Belediye Başkanı Harun Hayali, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Kars İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları ile binlerce kişi katıldı.

Sarıkamış Harekatı'nın 108'inci yıl dönümü dolayısıyla sabah saatlerinde “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” ve “Biz Hep Aynı İzdeyiz” etkinliği yapıldı. Sabah saatlerinde toplanma merkezinde bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde bayraklarla yürüyüş için hazırlandı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 derece ölçüldüğü sabah saatlerinde ateş başında ısınanlara Sarıkamış Belediyesi ve Kızılay ekipleri sıcak çorba ikramında bulundu.

Etkinlikler kapsamında İzmir Soğuk Heykel Atölyesi tarafından soğuk heykel performansı gerçekleştirildi. Sarıkamış Hareketinde şehit düşen askerin yaşadıkları zorlukları canlandıran Hüseyin Özer koordinesinde 15 kişiden oluşan ekibin, o dönemin kıyafetleriyle yaklaşık 40 dakika süren performansı katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Kars Müftüsü Hamza Bayram'ın duasının ardından Türkiye’nin dört bir yanından Sarıkamış'a gelen binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ile Kızılçubuk zirvesinden yürüyüşe geçti. Protokol ve katılımcılar, 4,5 kilometre yürüyüşün ardından Ayyıldız tören alanına geldi. Sarıkamış Harekatı'na katılan askerlerin kıyafetleriyle törende yer alan Sarıkamış 9'uncu Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı askerler, alandaki dev Türk bayrağının altında nöbet tuttu. Şehitler için saygı atışı yapıldı ve saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından da protokol üyeleri anıta çelenk sundu. Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası 9'uncu Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli Üsteğmen Mutlu Çelik, 108 yıl önceki Sarıkamış Harekatı ile ilgili bilgileri paylaştı.

Tören çelik kanatlar gösterisiyle sona erdi.

sarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi-3.jpgsarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi-4.jpgsarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi-5.jpgsarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi-6.jpgsarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi-7.jpgsarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi-8.jpgsarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi-9.jpgsarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi-10.jpgsarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi-11.jpgsarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi-12.jpgsarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi-13.jpgsarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi-1.jpgsarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi-2.jpgsarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi-14.jpgsarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi-2-renamed-21634.jpgsarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi.jpgsarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi-25.jpgsarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi-16.jpgsarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi-17.jpgsarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi-18.jpgsarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi-19.jpgsarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi-20.jpgsarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi-21.jpgsarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi-22.jpgsarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi-23.jpgsarikamis-sehitleri-binlerce-kisiyle-anildi-24.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler