Sarıkamış Şehitleri,3 Ocak’ta Anılacak
Sarıkamış Harekâtı’nın 111. yılı dolayısıyla Kars’ta kapsamlı anma programı düzenlenecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kars Valiliği koordinesinde gerçekleştirilecek programlar, 3–4 Ocak 2026 tarihlerinde Sarıkamış’ta yapılacak.
Anma etkinlikleri, 3 Ocak Cumartesi günü saat 12.30’da şehit yakınları ve gaziler onuruna Kayı Resort Otel’de verilecek yemekle başlayacak. Aynı gün Sarıkamış Kayak Merkezi’nde kardan heykeller sergisi ve meşaleli kayak gösterisi düzenlenecek. Akşam saatlerinde Sarıkamış Kazım Karabekir Camii’nde Mevlid-i Şerif programı gerçekleştirilecek. Gün, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndan başlayarak Yukarı Sarıkamış Şehitliği’ne kadar sürecek meşaleli yürüyüşle sona erecek.
4 Ocak Pazar günü ise anma programlarının en anlamlı bölümü olan Büyük Yürüyüş gerçekleştirilecek. Kızılçubuk Toplanma Alanı’ndan başlayacak yürüyüşün ardından Sarıkamış Ay Yıldız Toplanma Alanı’nda anma töreni düzenlenecek. Program kapsamında Solo Türk uçuşu ve Çelik Kanatlar gösterisi de yer alacak.
Kars Valisi Ziya Polat, Sarıkamış Harekâtı’nın 111. yılında “Bu Toprakta İzin Var” temasıyla gerçekleştirilecek anma programlarına tüm vatandaşları davet ederek, aziz şehitlerin rahmet ve minnetle yâd edileceğini belirtti.
Kaynak:Tayfun Kaya