Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü Kars Merkez'de Yapılacak

Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü Kars Merkez'de Yapılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşünün Kars merkezde yapılacağını açıkladı.

Açıklamaya göre; Ebu-l Hasan Harakani Külliyesi önünden başlayacak Yürüyüş; Demir Köprü, Paşa Köşkü, Taş Köprü, Kars Kalesi güzergahında yapılacak ve Ebu-l Hasan Harakani Külliyesi önünde son bulacak

Her yıl Ocak ayının ilk Pazar günü gerçekleştirilen Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü Programı bu yıl da 03 Ocak 2016 Pazar günü Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın organizasyonunda düzenlenecek.

Sarıkamış Harekatı’nın 101’inci yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilecek anma yürüyüşü ve programları, 81 ilde oluşturulan güzergahlarda yapılacak.

Sarıkamış’ta her yıl Kızılçubuk mevkiinden başlayarak Sarıkamış Şehitliği’nde sona eren yürüyüş programı, Kızılçubuk toplanma alanında yapımı süren gölet ve yol inşaatı nedeniyle bu yıl Kars merkezde gerçekleştirilecek.

Kars merkez’de Ebu-l Hasan Harakani Külliyesi önünden başlayacak Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü, Demir Köprü, Paşa Köşkü, Taş Köprü, Kars Kalesi güzergahında yapılacak ve Ebu-l Hasan Harakani Külliyesi önünde son bulacaktır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Şehitlerimiz ayrıca, Yukarı Sarıkamış Şehitliği’nde düzenlenecek program ile anılacaktır. Bazı basın yayın organlarında Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’nün iptal edildiğine ilişkin kamuoyunu yanılgıya sevkeden haberler gerçekleri yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler