Sarıkamış’a beklenen kar, şehitleri anma etkinliklerinde yağdı

Sarıkamış’a beklenen kar, şehitleri anma etkinliklerinde yağdı

Dünyaca ünlü Alp Dağları'ndaki kristal kar kalitesiyle aynı olan Sarıkamış'a Kasım ayında beklenen kar, Sarıkamış Şehitlerinin 108. yıl dönümü anma etkinliklerinde yağdı. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası kar kalınlığı 7 santimetreye ulaştı.

Volkan KARABAĞ

Türkiye’nin kış turizminde parlayan yıldızı haline gelen Sarıkamış, kristal karı ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkıyor. Beş kilometre kesintisiz kayak yapılabilen, farklı uzunluklarda 10 pisti bulunan, kayak safari ile kızaklı gezilerin de yapılabildiği Sarıkamış kayakseverlerin ilgisini çekiyor.

Son yılların en kurak kışının yaşandığı Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, bu yıl beklenen kar yağışı 108'incisi düzenlenen Sarıkamış Harekatı anma etkinliklerinin ilk gününde geldi. Akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı sabah saatlerine kadar devam etti. Sabah işyerlerini açan esnaf dükkanlarının önünü temizlerken, otomobil sürücüleri ise araçlarının camlarının karını temizledi.

Sarıkamış’ta turizm işletmecilerinden Dağlar Özügüç, “Sarıkamış şühedaların yatmış olduğu bir merkez, burada 90 bin şehidimiz var. İnanır mısınız ağaçları kestikleri zaman halen mermilerin çıktığı söylenen bir mekanda bulunuyoruz. Bugün de yani 108. Yılında şehitlerimizin anıldığı bir günde dualarla anma törenlerini açtık, çok şükürler olsun karımızda geldi ve çift taraflı mutlu olduk, üzüntülerimiz kederlerimiz biraz sevinde dönüştü, bu sebeple de mutluyuz.” dedi.

Onca tekbirler ve dualardan sonra bekledikleri karın nihayet geldiğini söyleyen Özügüç, “Bugün kar yağıyor, herkes çok mutlu. Sebebi de şu; Sarıkamış’ta kardan ekmek yiyen insanlar var, onlar uzun dönemde baya bir yoruldular ve ekonomik güçlüğe düştüler. İnşallah tesisler açılacak, Sarıkamış daha cıvıl cıvıl hale gelecek ve insanlar evlerine ekmeklerini götürebilecekler. Bundan sonra tedbirli olalım ve kar makinesi temin edip tesislerimizi ihya edelim. Bunu Erzurum ve Kayseri yaptı biz de yapabiliriz.” ifadesini kullandı.

Sarıkamışlı esnaflardan Halit Eribaş ise, “Sarıkamış dans eden karlar ülkesi diye anılır. Türkiye’nin en güzel kayak merkezlerinden birisidir. Karın yağması elbette herkesi sevindirdi. Karı bekleyerek evine ekmek götürecek insanların ve işletmecilerin de yüzleri güldü. İnşallah beklediğimiz kar seviyesi yükselir herkes mutlu olur. Kar yağmadığı zaman mutlu değiliz biz.” diye konuştu.

sarikamisa-beklenen-kar-sehitleri-anma-etkinliklerinde-yagdi-1.jpgsarikamisa-beklenen-kar-sehitleri-anma-etkinliklerinde-yagdi-2.jpgsarikamisa-beklenen-kar-sehitleri-anma-etkinliklerinde-yagdi-7.jpgsarikamisa-beklenen-kar-sehitleri-anma-etkinliklerinde-yagdi-6.jpgsarikamisa-beklenen-kar-sehitleri-anma-etkinliklerinde-yagdi-3.jpgsarikamisa-beklenen-kar-sehitleri-anma-etkinliklerinde-yagdi-8.jpgsarikamisa-beklenen-kar-sehitleri-anma-etkinliklerinde-yagdi-1-renamed-5219.jpgsarikamisa-beklenen-kar-sehitleri-anma-etkinliklerinde-yagdi-5.jpgsarikamisa-beklenen-kar-sehitleri-anma-etkinliklerinde-yagdi-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler