Sarıkamış’ta “bağımlılık ile mücadele çalıştayı” düzenlendi

Sarıkamış’ta “bağımlılık ile mücadele çalıştayı” düzenlendi

Kars’ın Sarıkamış İlçesinde Sağlık Müdürlüğü tarafından “bağımlılık ile mücadele çalıştayı” düzenlendi.

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen çalıştaya, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Ulusoy, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Aytaç Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Osman Kızılok, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Esra Nur Yıldız, kurum çalışanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Hemşire Hatice Telli moderatörlüğünde düzenlenen çalıştayın birinci bölümünde,2021 yılında ilçedeki alkol, tütün, uyuşturucu madde, teknoloji ve davranışsal bağımlılıklar konusunda kurumların yapmış oldukları faaliyet raporları ele alındı. İkinci bölümde ise yapılan tespitler ve eylem planı değerlendirildi.

Konuşmacı Psikiyatri Uzmanı Özgür Bölükbaşı, “bağımlılık nedir? bağımlılığın altında yatan genetik, psikolojik ve sosyal faktörleri”ni anlattı.

Bölükbaşı, çalıştayın amacının ilçede mevcut bağımlılık ile ilgili sorunları tespit etmek ve çözüm önerilerini bulmak olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Alkol bağımlılığı, uyuşturucu madde bağımlılığı, davranışsal, teknoloji, oyun, kumar bağımlılığı, tütün ve sigara bağımlılığı başlıklı konuları değerlendiriyoruz. Amacımız özellikle ilçemizde mevcut bağımlılık ile ilgili sorunları tespit etmek ve bu sorunların tespitine yönelik çözüm önerilerini ortaya koymaktır.”

Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma personeli de uyuşturucu bağımlılığı ile yaptıkları mücadele ve tespitlerinin sunumu yaptı.

Ayrıca Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Müftülük personeli ve ilçede görev yapan iki rehber öğretmen bağımlılık ile mücadele konusunda hazırladıkları projeleri anlattılar.

Çalıştay, Hemşire Onur Topbaş ve Ebe Gamze Kocabıyık’ın hazırlamış oldukları slayt gösterimi ile sona erdi.

sarikamis’ta-“bagimlilik-ile-mucadele-calistayi”-duzenlendi-(1).jpgsarikamis’ta-“bagimlilik-ile-mucadele-calistayi”-duzenlendi-(2).jpgsarikamis’ta-“bagimlilik-ile-mucadele-calistayi”-duzenlendi-(3).jpgsarikamis’ta-“bagimlilik-ile-mucadele-calistayi”-duzenlendi-(4).jpgsarikamis’ta-“bagimlilik-ile-mucadele-calistayi”-duzenlendi-(5).jpgsarikamis’ta-“bagimlilik-ile-mucadele-calistayi”-duzenlendi-(6).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler