Sarıkamış’ta hastalara karanfil dağıtıldı

Sarıkamış’ta hastalara karanfil dağıtıldı

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde “Organ ve Doku Bağışı Haftası” çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında yetkililer hastaları ziyaret ederek karanfil hediye etti.

Volkan KARABAĞ

Her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan “Organ ve Doku Bağışı Haftası” Sarıkamış Devlet Hastanesinde de kutlanıyor. Hastanene açılan stantta organ bağışının önemine dikkat çekilerek vatandaşlara bilgilendirme yapılıyor. Sarıkamış Devlet Hastanesi Başhekimi Paşa Aksoy, Kars İl Sağlık Müdürlüğü Organ Bağışı Koordinatörleri ve hastane personel, diyalize bağlı hastaları ziyaret ederek karanfil hediye etti.

Etkinlik sonrası açıklama yapan Başhekim Aksoy, “Tedavisi yalnızca organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıkların bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli sorun olmaya devam ediyor. Organ nakli vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya ölüden alınan sağlam ve aynı görevi üslenecek bir organın nakledilmesi işlemidir.  Kişinin hayatta iken serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi ve bunu belgelendirmesi de organ bağışıdır. Türkiye organ nakli faaliyetleri için yeterli donanıma, deneyimli nakil ekiplerine ve nakil merkezlerine sahiptir. Aşılması gereken en önemli sorun kadavra bağış oranındaki yetersizliktir. Unutmamak gerekir ki, her bağış yeni bir hayattır. Organ bağışını, insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlanmıştır.” dedi.

74cddd8e-48e8-4ec1-902f-a56eaaf4f969.jpegd461420c-a1aa-43ae-8b71-9b1f4014836b.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler