Sarıkamış’ta selin vurduğu bölgede köylülerin yaraları sarılıyor

Sarıkamış’ta selin vurduğu bölgede köylülerin yaraları sarılıyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde sel felaketinden en çok etkilenen İnkaya köyünde yaralar sarılıyor.

Bölgede bir taraftan hasar tespit çalışmaları sürerken, Jandarma Arama Kurtarma, AFAD, Özel İdare, DSİ ve askerler vatandaşların en büyük destekçisi oldu.

Sarıkamış'ta 2 gün önce öğle saatlerinde başlayan İnkaya köyünde sel sonrası hasar tespit ve enkaz kaldırma çalışmaları başladı. Jandarma Arama Kurtarma ekipleri ve Komandolar evleri ve iş yerleri selden zarar gören ve çamur içerisinde kalan vatandaşların imdadına yetişti. Ellerine kürekleri alan ekipler çamur temizledi. 

Kahraman Jandarma halkımızın hizmetinde

Kars İl Jandarma Komutanlığı, 4 Asayiş timi, 1 Komando timi, 1 JAK Timi ve 44 Güvenlik Korucusu olmak üzere toplam 77 personelle yaşanan sel afetinden etkilenen vatandaşlarımıza yardımlarına aralıksız devam ediyor. 

Kars Valisi Türker Öksüz ise 41 konut, 6 araç, 2 traktörün selden zarar gördüğünü ve 6 büyükbaş hayvanın ise telef olduğunu söyledi.

sarikamis’ta-selin-vurdugu-bolgede-koylulerin-yaralari-sariliyor-(1).jpgsarikamis’ta-selin-vurdugu-bolgede-koylulerin-yaralari-sariliyor-(2).jpgsarikamis’ta-selin-vurdugu-bolgede-koylulerin-yaralari-sariliyor-(3).jpgsarikamis’ta-selin-vurdugu-bolgede-koylulerin-yaralari-sariliyor-(4).jpgsarikamis’ta-selin-vurdugu-bolgede-koylulerin-yaralari-sariliyor-(5).jpgsarikamis’ta-selin-vurdugu-bolgede-koylulerin-yaralari-sariliyor-(6).jpgsarikamis’ta-selin-vurdugu-bolgede-koylulerin-yaralari-sariliyor-(7).jpgsarikamis’ta-selin-vurdugu-bolgede-koylulerin-yaralari-sariliyor-(8).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler