Sarıkamış’ta yılbaşı hazırlıkları tamamlandı

Sarıkamış’ta yılbaşı hazırlıkları tamamlandı

Yılbaşın nedeniyle Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bulunan 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi İran’dan ve ülkenin çeşitli illerinden Doğu Ekspresiyle gelen yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başladı.

Volkan KARABAĞ

Dünyada Alplerden sonra sadece Kars’ın Sarıkamış ilçesinde kristal karla örtülen kayak merkezinde geçtiğimiz hafta açılan sezonun ardından bölgedeki otellerde de yılbaşı hazırlıkları tamamlandı.

Pistlerinin sarıçamlar arasında olması nedeniyle çığ riskinin olmadığı Sarıkamış Kayak Merkezinde bulunan otellerde yılbaşı nedeniyle doluluk oranı yüzde 95’e ulaştı. Koronavirüs tedbirlerinin de uygulandığı otellerde tatilciler, maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet ederek yılbaşı gecesi yeni yıla girmenin heyecanını yaşayacak.

Doğu Ekspresi ile İstanbul’dan Kars’a gelerek Sarıkamış Kayak Merkezinde yeni yıla gireceğini ifade eden Belgin Aydın, “Sarıkamış çok güzel. Temiz hava, hava çok güzel üşümüyoruz bile.” dedi.

Sarıkamış Kayak Otelleri Dernek Başkanı Halit Taş, “Otellerimiz yılbaşı hazırlıklarını tamamladı, tamamen misafirlerimizi bekliyoruz. Bugün itibariyle girişler başladı. Bölge olarak şuan yüzde 95 oranında doluluk seviyesindeyiz, muhtemelen yarına kadar bütün otellerimiz dolacaktır. Tesisler olarak pandemi koşullarına uygun olmak şartıyla bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Buna bağlı olarak gerek yerel gerekse Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından denetimlere de tabi tutuluyoruz. Bu sene bölgemize oldukça yoğun bir ilgi var. Başta İran olmak üzere diğer kapıların açılmasıyla misafirlerimiz otellere girişlerini yapmışlardır. Gelecek senelerde de inşallah bu yabancı turist sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Yeni yılın kazasız belasız bir sezon olmasını, sağlıkla geçmesini temenni ediyoruz.” dedi.

Sarıkamış Kayak Merkezinin tek eksiğinin suni karlama sistemi olduğunu da kaydeden Taş, “Bölge olarak şuanda ihtiyacımız olan suni karlama içinde ilgililerin çalışmalarını yaptığını biliyoruz. Umut ediyoruz ki; gelecek sene suni karlamanın bölgemizde olmasıyla bölge istihdamının artacağını, turizm sezonunun uzayacağını ve bununla birlikte katma değer açısından da ülkemize döviz girdisinin olacağını tahmin ediyoruz. Bununla ilgili olarak da bütün yetkililerimizden gerekli desteği talep ediyoruz.” diye konuştu.

sarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(1)_renamed_6861.jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(2)_renamed_22734.jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(3).jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(4).jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(1).jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(2).jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(5).jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(6).jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(7).jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(8).jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(9).jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(10).jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(11).jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(12).jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(13).jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(14).jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(15).jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(16).jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(17).jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(18).jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(19).jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(20).jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(21).jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(22).jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(23).jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(24).jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(25).jpgsarikamis’ta-yilbasi-hazirliklari-tamamlandi-(26).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler