Saygı ve Sorumluluk’ Değeri Konulu Konferansa Yoğun İlgi

Saygı ve Sorumluluk’ Değeri Konulu Konferansa Yoğun İlgi

Kars'ta faaliyet gösteren Rehber Kalemler Eğitim Araştırma Kültür ve Yardımlaşma Derneği, eğitime, ahlaki değerlere, kültürümüze ve topluma değer katan Gençlik Spor Bakanlığı destekli istikbal için değer projesi kapsamında 'Saygı ve Değer konulu konferan

Saygı ve Sorumluluk’ Değeri Konulu Konferansa Yoğun İlgi

Kars’ta faaliyet gösteren Rehber Kalemler Eğitim Araştırma Kültür ve Yardımlaşma Derneği, eğitime, ahlaki değerlere, kültürümüze ve topluma değer katan Gençlik Spor Bakanlığı destekli istikbal için değer projesi kapsamında  ‘Saygı ve Değer konulu konferansı icra etti.

Dernek tarafından hazırlanan ve Gençlik Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce desteklenen ve Milli Eğitim Müdürlüğü desteği de yürütülen  ‘İstiklal İçin Değer’ projesi kapsamında bugün Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda saat 14.00’de saygılı ve sorumluluk konferansı verildi.

Hedef kitle olarak belirlenen ilimizdeki ortaöğretim kurumlarından yaklaşık 350 öğrencinin katıldığı konferansa girişte öğrencilere çeşitli gıda ve ikramlarda bulunuldu. Program sonunda yapılacak olan çekilişle kazanan yüz öğrenciye çeşitli ödüller vermek için girişte öğrencilere çekiliş kuponları verildi.

İstiklal Marşının okunması ile başlayan konferans, Başbakanlık TOKİ İmamı İbrahim Karadeniz hocanın kuran tilavetiyle açıldı. Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun saygı ve sorumluluk üzerine bir konuşma yaptı. Konuşma sonrası öğrencilere sinevizyon gösterisi sunuldu. Kafkas Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Ahmet Turan Tekeş’in hazırladığı saygı ve sorumluluk sunumu ile devam eden programda ilkokulda okuyan iki öğrenci tarafından okunan saygı ve sorumluluk konulu şiir büyük takdir topladı.

Hayrat Vakfı Kars İl Temsilcisi Eğitimci Yazar Hüsnü Çelik’in görsel saygı ve sorumluluk sunumundan sonra İstikbal İçin Değer Projesi kapsamında şubat ayı içinde okullarda açılan saygı ve sorumluluk kompozisyon yarışmalarında ilk üçe girenlere ödülleri verildi. Faik Fikriye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Cansu Bayrambey birinci, Harakani Anadolu Lisesinden Rabia Yıldırım ikinci ve Alpaslan Lisesinden Melike Bozyel’in üçüncü olduğu yarışmanın ödüllerinin verilişi büyük alkış topladı. Birinci yarışmacıya Gökhan Altun, ikinciye Ahmet Turan Tekeş ve üçüncüye ise İbrahim Karadeniz tarafından ödülleri verildi.

Öğrencilerin salonu sığmadığı konferans katılımcılar arasında yapılan ve yüz kişiye verilecek olan ödüllerin belirlenmesi ve hediyelerin hak sahiplerine dağıtılması sonrasında, İstikbal İçin Değer Projesi koordinatörü Şener Soylu programı hazırlayan dernek başkanı Müjdat Çiftçi’ye, yarışma ve program koordinatörü Muammer Kakça’ya, teknik masa Murat Ak, ışıkçı Metin Sarar ve katkılarından dolayı Hayrat Vakfı sorumlusu Emin Doğar ve Hayrat Ensar Yurdu gönüllü çalışanlarına teşekkür ederek, bir sonraki programda buluşma temennileriyle programı bitirdi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler