Sazlı-Sözlü Veli Toplantısı!

Sazlı-Sözlü Veli Toplantısı!

​100.Yıl Yatılı Bölge Ortaokulunun (100.Yıl YBO) Susuz Halk Eğitimi konferans salonunda gerçekleşen Aşık Ensar Şahbazoğlu ve Aşık Bilal Ersarı ’nın da katıldığı veliler toplantısına öğrenci velileri büyük ilgi gösterdi.

Toplantıya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Canlı, Okul Müdürü Rıza Uray, Müdür yardımcıları, Kadir Çalbak, Selçuk Tan, Öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

100.Yıl YBO Müdürü Rıza Uray yaptığı konuşmada Okulun fiziki, Eğitim öğretim, Yatılılık durumları, Destekleme ve Yetiştirme kursları ile ilgili velilere bilgiler verdi. Uray konuşmasını şöyle sürdürdü "100.Yıl YBO TEOG sınavında ilçenin en başarılı okulu ama il geneli ve Türkiye genelinde de istenen başarıyı yakalaması gerekir. Hedefimiz İnşallah bu sene ilimizde başarılı ilk on okul arasına girmek. Bunu okul veli öğrenci eşgüdümü ile başaracağımıza inanıyoruz. Sizlerin de bizlere destek olacağınıza inancımız tamdır” dedi.

Konuşmanın ardından okul aile birliği organlarının seçimine geçildi. Seçimin ardından Aşık Ensar Şahbazoğlu ve Bilal Ersarı aşık edebiyatından deyiş ve atışma örnekleri sundu. Atışmalar velileri bol bol tebessüm ettirdi. Özellikle Aşık Murat Çobanoğlu’nun” Yatan karı yatan karı, Dağların yatan karı Yiğidi tez öldürür, Erkenden yatan karı” Dizeleri velilerden en çok alkış alan deyiş oldu.

Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Canlı da "Hem Kars’taki aşıklık kültürünü yaşatma adına aşıkları tercih ettiği hem de veli katılımını artırmak için böyle bir organizasyon düzenlediği için okulumuzu tebrik ediyorum” dedi.

Yaklaşık iki saat süren bu organizasyon ve veliler toplantısından öğrenci velileri memnun kalıp bu toplantıların rutin bir şekilde devam etmesini ve bu buluşmaların kendileri içinde faydalı olduğunu belirtiler. Aşıklar öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra ilçeden ayrıldı.

sazli-sozlu-veli-toplantisi!-(1)-001.jpgsazli-sozlu-veli-toplantisi!-(2).jpgsazli-sozlu-veli-toplantisi!-(3).jpgsazli-sozlu-veli-toplantisi!-(4).jpg

kha

Önceki ve Sonraki Haberler