Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Sarıkamış’ta anıldı

Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Sarıkamış’ta anıldı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 18 yıl önce şehit edilen Binbaşı Bedir Karabıyık, düzenlenen etkinliklerle anıldı.

 

Sarıkamış’a bağlı Kızılçubuk köyü mevkisinde 4 Nisan 1994 tarihinde teröristlerle girdiği silahlı çatışma sonucu şehit olan Karabıyık için Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Anadolu Lisesi’nde anma programı düzenlendi.
 
Okul Müdürü Kasım Çakır, burada yaptığı konuşmada, bundan 19 yıl önce şehit olan ve 1995-1996 eğitim-öğretim yılında okula adı verilen Piyade Binbaşı Bedir Karabıyık’ı anmak için her yıl program düzenlediklerini söyledi.
 
Vatan olmanın önemine değinen Çakır,”Vatan; üzerinde yaşadığımız geçmişin acı, tatlı hatıraları ile avunduğu, istikbale baktığı, kısaca her üç zamanı da idrak ettiği ve uğrunda canların verildiği yerdir” dedi.
 
Geçmişi şan ve şerefle dolu bir milletin evlatları olmanın gururunu taşıdıklarını belirten Çakır, sözlerine şöyle devam etti:” Bir milletin varlığı vatanın varlığıyla birlikte hür ve bağımsız olmasına bağlıdır. Bunun en güzel örneği, gök kubbede yükselen ezan sesimiz, nazlı nazlı dalgalanan bayrağımızdır. Vatan millet ve inancımız uğruna şehitlik mertebesine ulaşmış tüm şehitlerimize rahmet dilerken, burada bulunmamıza vesile olan adını gururla, şerefle taşıdığımız şehit Binbaşı Bedir Karabıyık’ı şükran ve minnetle yad ediyoruz.”
 
Ardından, şehitler için okunan şiirlerden sonra, öğrencilerin hazırladığı” Şehitler Oratoryosu” sahnelendi.
 
Etkinlikler, Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık anısına düzenlenen, kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesiyle sona erdi.
 
Anma programına, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş,9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Tank Albay Yalçın Görgün, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Emniyet Müdürü Cem Boçkay, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Ömeroğulları ile daire amirleri ve öğrenciler katıldı.
kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler