Selim Belediye Başkanı hayvan pazarının açılış tarihini açıkladı

Selim Belediye Başkanı hayvan pazarının açılış tarihini açıkladı

Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, hayvan pazarının Nisan ayının sonunda ilçe ve bölge halkının hizmetine sokulacağını açıkladı.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Hizmete sokulacak olan modern hayvan pazarının sadece Selim ve köylerine değil, Kars il geneli ile çevre iller için de bölgenin kalınması adına çok önemli bir tesis olacağını belirtti.

Hayvan pazarında değnekçi ve simsar şahısların alım ve satışlara etkisinin kesinlikle olmayacağının da müjdesini veren Başkan Altun, göreve geldiği günden bu zamana kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Selim’de faaliyete geçirilen ve faaliyete geçirilecek olan projelerin öncelikli olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın çok önemli destekleri ile halkın hizmetine sokulduğunun da altını çizen Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun gazetemize açıklamada bulundu.

Selim’de birçok alanda dönüşüm ve gelişimim her kes tarafından takdir gördüğünü de açıklayan Başkan Coşkun: “Kars ve Selim’in gelişmesi anlamında en büyük desteği değerli bakanımız Ahmet Arslan veriyor. Sizlerin aracılığıyla kendilerine şükran dileklerimi iletiyorum. Selim, küçük bir ilçe olmasına rağmen il bazında büyük projeler yapıyoruz. Hem belediyecilik anlamında hem de sosyal sorumluluk projesi anlamında güzel işler yapıyoruz. Kısa adı AKAK olan Ardahan, Kars, Artvin Kalkınma projesini bölge halkının hizmetine sokacağız. Olumsuz hava şartlarının inşaat işlerini aksatması nedeniyle açılışımız gecikti. Yılsonu itibariyle bitecekti ama hava şartları nedeniyle 2018’e sarktı. Bölgenin kalkınmasına, bu bölgenin gerçekten güzel yerlere gelmesinde yapılabilecek en iyi şeylerden bir tanesi de hayvancılığı üst seviyelere çıkarmak gerekiyor.”dedi.

SELİM HAYVAN PAZARI, BÖLGENİN BORSASINI ELİNDE TUTMAYA ADAY

Selim hayvan pazarının faaliyete geçmesiyle birlikte bölgenin borsasını elinde tutacağını da söyleyen Başkan Alun: “Selim hayvan pazarı, bölgenin borsasını elinde tutmaya aday. Bizim de böyle bir şansımız var. Selim olarak hayvan pazarı bu bölgenin borsasını elinde tutuyor. Kars’tan sonra beklide bu bölge yani bölge derken Ağrı’dan, Erzurum’dan yakın illerden gelen ilçeler dâhil Pazartesi Perşembe günü bizim ilçemizde hayvan borsasına geliyorlar. Biz bunu üreticilerimize ve satıcılarımıza, alıcılarımıza daha rahat bir ortam hazırlamak için kapalı bir hayvan pazarı yaptık. Her şeyiyle vatandaş hayvanını sattıktan sonra direk orada hayvanın pasaportunu alacak işlemlerini verece. Hayvan pazarında ulaşacağı yere gidecek. Biz tabi bitim aşamasına getirdik sayın bakanımızla istişare edip Nisan ayı sonu gibi açmayı düşünüyoruz. Açılışımıza tarım ve hayvancılık bakanımızı da davet edeceğiz Gerçekten Selim hayvan pazarı bölgenin en iyi hayvan pazarıdır.

ALICIYLA SATICI ARASINA KİMSE GİREMEYECEK

Selim hayvan pazarımızın en iyi tarafı da alıcıyla satıcının arasında hiç kimsenin olmamasıdır. Biz buna izin vermeyeceğiz. Burada sizin aracılığınızla da alıcı ve satıcılarımıza söylüyoruz “sakin ha sakın simsar, cambaz, çubukçu gibilerini aranıza olmayın” bizim burada onlar için neler düşündüğümüzü neler yaptığımızı biliyorlar. Biz burada bunun için ekip kurmuşuz halkı da bilinçlendiriyoruz. Bu işi yapanı da bulduk mu önce çağırıp ricayla konuşuyoruz. bunu yapma yaparsan bunun için gereken işlenmeleri yaparız diyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde yok yani böyle bir şey. Gariban bir tane hayvan getirecek satacak. Yüz lira karı olacak, onun yetmiş beş lirasını aradaki çubukçu alacak, yirmi beşini gariban alacak. Yok, böyle bir şey, bizde öyle bir şey yok. Tabi ki hayvan pazarı faaliyete geçtiğinde belli bir giriş bedeli olacak. buda halkımızın iyiliği için kullanılacak. Nisan ayında açılışımızı yapacağız ve açık gün sayısı iki gündür üç gün yapacağız. Bizim Selim için hedefimiz ekonomik kalkınma anlamında haftada üç gün dört gün dışarıdan gelip hayvan pazarını ziyaret etmesi sağlamak. Hayvan giriş ve çıkışları tam olarak belli değil bu durum kurban bayramı öncesi ve sonrası olarak değişiyor ama şunu söyleyebilirim Kars hayvan pazarına girişten çok daha fazlasını bekliyoruz. Hayvan. Nasip olursa nisan ayının sonunda vatandaşımızın hizmetine sunacağız.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler