Selim Otogarı ve Cirit Tesisi açıldı

Selim Otogarı ve Cirit Tesisi açıldı

Kars’ın Selim İlçesinde Şehirler Arası Otobüs Terminali (Otogarı) ve Selim Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi (Cirit Tesisi)’nin açılışı yapıldı.

Volkan KARABAĞ

Kars’ın Selim İlçesinde düzenlenen Şehirler Arası Otobüs Terminali ve Selim Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi (Cirit Tesisi)’nin açılış törenine AK Parti Kars Milletvekilleri 65.Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof.Dr.Yunus Kılıç, Vali ve Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz, Kars Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Yiğit, Selim Kaymakamı Suat Hatam, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Şehirler Arası Otobüs Terminali açılış törenin bir konuşma yapan Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, “2014 yılında göreve başlarken halka hizmet hakka hizmet düsturuyla işe başladık, ilçemizi marka ilçe yapma anlamında elimizden geldiği kadar gayret sarf etmeye başladık. Bu gayretleri sarf ederken kendimizi hiçbir zaman yalnız hissetmedik. Hep arkamızda bir güç vardı, o güçle bugün belki Selim daha güzel hizmetler almaya, daha ileriye bakmaya, daha müreffeh olmaya, daha marka ilçe olma anlamında ileriye doğru adım atıyoruz.” dedi.

AK Parti Kars Milletvekili, TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ise, “İnsan medeniyeti ortaya çıkartan, insan kültürünün bir ürünü. Dolayısıyla yapan ve geliştiren biziz. Kendimize neyi öngörüyorsak, neyi hak olarak görüyorsak onu gerçekleştirmekte bizim elimizde olan bir şey. Selim ve ülkemiz bizim hükümetlerimiz döneminde kendine layık olanı, o çıtayı çok yukarılarda belirledi ve onun için de hem ülkemizin tamamında hem şehrimizde hem de Selim ilçemizde buna katkı yapacak hizmetlerin her birini insanımızın hizmetine kazandırıyoruz.” ifadesini kullandı.

Kars Vali ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ise Selim ilçesinin, Serhat şehir Gazi Kars’ın batıya açılış güzergâhında yer alan, en güzel ilçelerinden birisi olduğunu belirterek, “Otogarlar, kentler için çok önemli mekânlardır. Kentsel gelişimin görüldüğü, kentsel ulaştırma alt yapısının dikkatle görüldüğü önemli mekânlardır. Günümüzde otogarlar, sosyal bir alan ve aynı zamanda gelen ziyaretçiler, yabancı ve yerli ziyaretçiler, yörenin vatandaşlarının kullandığı ve ilk intibaa anlamında da çok önemli yerlerdir. İlimizin de turizm şehri olduğunu göz önünde bulundurursak özellikle dışarıdan gelen vatandaşlarımız ve gelen yabancı ziyaretçiler ilk intibaa olarak bu otogarları görüyorlar ve ilçe hakkında, il hakkında bir fikir sahibi oluyorlar. İlimiz marka bir şehirdir. Bir turizm şehri ve yerli, yabancı herkesin dikkatle takip ettiği, ziyaret ettiği önemli bir şehirdir. Onun için otogarlarımızı, şehrimizin bu tarihi ve kültürel dokusuna, turizm şehrine yakışır şekilde inşa etmek, düzenlemek hepimizin görevi olmalıdır. Tabi bunlar uygulamada yerel yönetimler tarafından yerine getiriliyor. Bugün de Selim Belediyenizin bu otogar açılışında, bu çağdaş, temiz, güzel otogarın inşa edilmiş olmasını sevindirici buluyoruz. Kars merkezde de yeni bir otogar yapımı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Proje çalışmaları sürüyor. İnşallah yakın bir tarihte şehrimize yakışır bir otogar kazandırmış olacağız. Selim Otogarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenler çok; Sayın Bakanımız, Milletvekilimiz her konuda olduğu gibi yerel hizmetlere de destek veriyorlar. Hem kaynak anlamında hem diğer gerekli desteklerini sunuyorlar. Bu otogarı inşa etme sürecinde Selim Belediye başkanımızın büyük gayreti oldu,  ona teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehrimiz güzel bir otogar kazanmış oluyor. İnşallah diğer ilçelerimizde ve il merkezimizde de çağdaş standartlara sahip yeni otogarları inşa etmek suretiyle şehrimizi daha kalkındıracağız. Şehrimizi daha gelişmiş, daha medeni, kalkınmış bir şehri inşallah hep birlikte oluşturacağız. Bu vesile ile tekrar Allah hayırlı etsin diyorum, emeği geçenlere teşekkür ediyorum, hepinize saygılar sunuyorum.” şeklinde konuştu.

AK Parti Kars Milletvekili 65.Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise Ankara’da Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ile birlikte oluşturdukları kaynakların günün sonunda hizmete, Selim’deki gibi ürüne dönüştüğünde kendilerinin memnuniyeti ve mutluluklarının arttığını kaydederek, “Kendi mutluluğumuz ve memnuniyetimizi artırmak için bu ve benzeri hizmetlerin hem ilimize hem Selim ilçemize hem de 53 köyümüze gelmesi konusunda gayretimiz bundan sonra da devam edecek.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından otogar binasında incelemelerde bulunularak Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun’dan bilgi aldı. Altun, “8000 metrekare park, peyzaj ve açık alan, 1200 metre kare kapalı alanda hizmet verecek olan Selim Otogarı’nda, 8 adet yazıhane, açık otopark, taksi durağı, kafe-restoran, market, mescit, emanet odası ve emzirme odası ve 7/24 kapalı sistem kamera sistemi yer alıyor.” dedi.

Protokol üyeleri daha sonra Selim Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi (Cirit Tesisi)’nin açılış törenine katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende yapılan konuşmaların ardından cirit takımı gösterilerini sundu.

Davul zurna eşliğinde yapılan gösteri protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle izlendi.

23 bin metrekare alanda yapılan Selim Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi (Cirit Tesisi)’nde, 7 bin 500 metrekare cirit sahası, kafeterya ve günübirlik ihtiyaçların giderilebileceği sosyal alan, 12 atlık barınak ve yemlik deposu ve 100’er kişilik 2 adet stat yer alıyor.

selim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(1).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(2).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(3).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(4).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(7).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(8).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(9).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(10).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(11).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(12).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(13).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(14).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(5).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(6).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(15).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(16).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(17).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(18).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(19).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(20).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(21).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(22).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(23).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(24).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(25).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(26).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(27).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(28).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(29).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(30).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(31).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(32).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(33).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(34).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(35).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(36).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(37).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(38).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(39).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(40).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(41).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(42).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(43).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(44).jpgselim-otogari-ve-cirit-tesisi-acildi-(45).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler