Sen üret yeter!

Sen üret yeter!

Tarım ve Orman Bakanlığı 81 ilde tarım arazilerinin etkin kullanımı ile bitkisel üretimin geliştirilmesine yönelik projeler başlatıyor.

Tacettin DURMUŞ

Kars il ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerince hazırlanan ve hayata geçirilecek olan projelerde toplam proje bedelinin azami yüzde 75’i hibe olarak verilecek.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından proje ile ilgili olarak paylaşılan açıklamada; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla; 81 ilde tarım arazilerinin etkin kullanımı ile bitkisel üretimin geliştirilmesine yönelik projeler başlatıldığı bildirildi.

Adı ‘Sen üret yeter!’ olan proje ile boş bırakılan, atıl durumda bulunan veya nadasa bırakılan arazilerin, tarımsal üretime kazandırılması hedefleniyor. İklim değişikliği dikkate alarak, uygun çeşitlerle hububat, baklagil ve yağlı tohumlu bitkilerin üretimi geliştirilecek. İşlemeli tarıma uygun olmayan arazilerde, katma değeri yüksek bitki türlerinin üretimi artırılacak. Hasat sonrası kayıpları azaltmak ve katma değeri artırmak amacıyla birincil üretim sonrası kurutma veya işleme tesislerinin artırılması sağlanacak. Doğal ekolojilerinde var olan bitki türlerinin aşılama, çeşit değişimi vb. teknik uygulamalarla birim alandan elde edilen veriminin artırılması da hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler