“Sessiz, suskun ve sakin olarak tabir edilen insanlar”

“Sessiz, suskun ve sakin olarak tabir edilen insanlar”

Kars Dolunay Derneği Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, yaptığı açıklamada, görünürde sessiz olan insanların aslında söylenecek milyonlarca düşüncenin beyinlerinde aktığını söyledi.

Volkan KARABAĞ

Sessiz, suskun ve sakin olarak tabir edilen insanlar ile ilgili bazı bilgileri dile getiren Başkan Ocak, “İçindeki sesleri susturmak isterken konuşmayı unutan ve dolayısıyla fazla konuşmayan, kendi halinde yaşayan, mutsuz gibi görünen, ağzı var dili yok diye tabir edilen insanlar genellikle sessiz insan tanımı dahilindedir. Kendilerini açık etmeyi pek fazla sevmeyen ve konuşmaktan daha çok düşünmeyi tercih eden insanlardır. Bu insanlar her detayı yakalar. Hatta çoğu kişinin üzerinde fazla durmayacağı detaylar onlar için üzerine düşünebilecekleri mükemmel meşgalelerdir. Bunu yaparken şöyle bir bakmaları yeterlidir, öyle uzun uzun incelemezler.” dedi.

Başkan Ocak açıklamasını şöyle sürdürdü: “Görünürde sessizde olsalar, aslında söylenecek milyonlarca düşünce beyinlerinde akmaktadır. Kafasında kıyametler kopsa bile onlar bunu içlerinde yaşamayı daha çok severler. Konuşacak binlerce şeyleri olabilir ancak bunu konuşarak dile getirmeyi pek tercih etmezler.

Eğer kimsenin bilmesini istemediğiniz bir sırrınız varsa ve artık bunu birilerine anlatıp rahatlamak istediğinizde bu insanlara sonuna kadar güvenebilirsiniz. Kendilerine verilen sırrı mezara götürürler.

Sessiz insanlar sürekli olarak düşüncelerin arasında olduklarından özgün fikirler üretmek onlar için hiçbir zaman sorun oluşturmaz. Kafalarının içi ayrı bir dünya gibidir. O dünyanın içerisinden çıkardıkları fikirler yıllar süren gözlemlerin ve tasarlamaların ürünüdür. Yazarlık, senaristlik, ressamlık gibi yaratıcılık isteyen mesleklerde oldukça başarılı olabilirler.

Bu insanlar aslında oldukça eğlenceli ve hoş insanlardır. Ancak bu yönlerini kolay kolay ortaya çıkarmazlar. Önce karşısındaki insana güvenmeleri gerekir. İstediklerini elde etmek konusunda da oldukça başarılıdırlar … Yeter ki istesinler… İstemedikleri şeyleri de kafasına silah dayasanız yaptıramazsınız.

Sessiz insanların insanlara pek güvenleri yoktur ancak insanları iyi tanırlar, bunun sebebi ise kimsenin yapmadığı kadar yaptıkları gözlemleridir. Böyle birinin güvenini kazanmak da oldukça zordur. Bu yüzden ilişkilerinde veya arkadaşlıklarında çoğu zaman sorun yaşayan tiplerdir. Eğer böyle birinin güvenini kazanabilirseniz aynı zamanda çok iyi bir dost da kazanabilirsiniz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler