Settar Kaya: Kars için ittifak çalışmaları sürüyor

Settar Kaya: Kars için ittifak çalışmaları sürüyor

İYİ Parti Kars Belediye Başkan Adayı Settar Kaya, İYİ Parti ile CHP arasında Kars için ittifak çalışmalarının sürdüğünü ve CHP ile HDP arasında oluşacak bir ittifaka kendilerinin dahil olmayacağını söyledi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

İYİ Parti Kars İl Başkanı Yüksel Akbaba ve İYİ Parti Kars Belediye Başkan Adayı Settar Kaya, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla parti binasında bir araya geldi.

Gazetecilere açıklama yapan İYİ Parti Kars İl Başkanı Yüksel Akbaba, “Seçim sattı mahalline girdik. Artık siyasi partiler adaylarını belirlemeye başladı. Bizimde partimizin yetkili kurulları, genel merkezimiz ve sayın Genel Başkanımızın teveccühü ile Karsımızın yetiştirdiği, gerçek bir entelektüel olan, yıllardan beri belediyecilik konusunda emeği olan, çalışan, Kars’ta yaşayan, Kars’ın problemlerini bilen, Kars Belediyeciliğini, iyi belediyeciliği Türkiye’ye tanıtacak bilgi, birikime ve deneyime sahip olan, içimizden biri olan hepinizin de tanıdığı sayın Settar Kaya’yı aday olarak göstermiştir. Kendisine ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

İYİ Parti Kars Belediye Başkan Adayı Settar Kaya, “Türkiye’de seçimler artık farklı bir mecraya girdi. Cumhurbaşkanlığı Sistemi denen sistemden sonra partiler özellikle bunu iktidar partisi de Milliyetçi Hareket Partisi de kendilerini mecbur hissettikleri bir ittifak çalışması başlattılar ve seçimlere artık böyle giriliyor. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi ve Saadet Partisiyle 24 Haziran seçimlerinde adına Millet İttifakı dediğimiz bir ittifakın içerisindeyiz. Bu seçimlerde de bu yasal olmasa da tabanda ittifak anlamında Cumhuriyet Halk Partisi ile partimiz arasında bir ittifak çalışması sürmektedir. 21 ilde bu ittifak konusunda mutabık kalınmıştır. Bu ittifakı genişletme kararı alındı ve ilimizin de içerisinde olduğu diğer illerde de ittifak yapma çalışması devam ediyor. Biz partilerin alacağı karara saygılıyız ve buna mutlaka uyacağız. Bizim iddiamız, Kars’ta en iyi sonucu İYİ Parti çatısı altında alabiliriz. İYİ Partinin şartları buna müsaittir. Çünkü İYİ Parti belediyecilik anlamında Kars’ın denenmemiş tek partisidir.” dedi.

Bir gazetecinin ‘İYİ Parti ile CHP arasında ittifak görüşmelerinin sürdüğünü söylediniz, CHP ile HDP arasında da bir ittifak olacağı konuşuluyor, böyle bir ittifak olursa siz bu ittifakta yer alacak mısınız?’ sorusuna ise Kaya, “Hayır. Biz HDP’nin olduğu hiçbir ittifakın, oluşumun içerisinde olmayız. Biz sadece partimiz Cumhuriyet Halk Partisiyle ittifak çalışmalarını yürütüyor, Cumhuriyet Halk Partisiyle olacak bir ittifaka partimizin, genel merkezimizin kararı doğrultusunda olacağı bir ittifakın içerisinde olacağız. Ama HDP’nin olduğu hiçbir oluşumun içerisinde kesinlikle yer almayız.” yanıtını verdi.

Kars’ın geleneksel, tarihi bir algısı olduğunu ifade eden Kaya, “Bu algı bütün dünyaca biliniyor. Kars, Atatürkçülüğü, Cumhuriyetçiliği, Milliyetçiliği, Çağdaşlığı ile tanınan bir şehirdir. Maalesef AKP iktidarları döneminde Kars bu algısından uzaklaştırılıyor, Kars yozlaştırılıyor. Buna da dur demek için,  Kars’ı tekrar fabrika ayarlarına geri döndürmek için, Kars denince akla Cumhuriyetin aydınlık yüzünün gelmesi için biz bu seçimleri önemsiyoruz. Bu nedenle Kars’ta yaşayan Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Vatansever, Çağdaş ve Kars’ın bu yönüyle övünen, Kars’ın bu yönüyle bilinmesini arzulayan bütün hemşerilerimizi güç birliği yapmaya davet ediyoruz. Partimiz, düşüncemiz, ideolojimiz farklı olabilir ama bu ortak noktada, bu seçimlerde bir araya gelmek mecburiyetindeyiz ve hatta buna mecbur değil, mahkumuz.” ifadesini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi, Merkezi Seçim Komisyonunda HDP Grup Başkanvekili Kars Milletvekili Ayhan Bilgen’in bugünkü basın açıklamasını da takip ettiğini belirten Kaya, “Bilgen, ‘Başarılı, güçlü bir belediyemiz olsun, bizde oradan Yüksek Öğretimde okuyan öğrencilerimize burs verelim’ dedi. Yanlış. Vatandaşları doğru bilgilendirmek lazım. Belediyelerin Yüksek Öğretimde okuyan öğrencilere burs, sosyal yardım ve nakdi yardım gibi benzeri yardımda bulunma yetkisi yok. Bu tamamen Kredi ve Yurtlar Kurumunun işidir. Bu yasaktır, belediyeler bunu yapamaz.” diye konuştu.

settar-kaya-kars-icin-ittifak-calismalari-suruyor-(1)-001.jpgsettar-kaya-kars-icin-ittifak-calismalari-suruyor-(2)-001.jpgsettar-kaya-kars-icin-ittifak-calismalari-suruyor-(3).jpgsettar-kaya-kars-icin-ittifak-calismalari-suruyor-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler