soru önergesine cevap geldi

soru önergesine cevap geldi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş'ın Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'a, Kars'ta ki spor kulüplerinin yaşadığı maddi sıkıntılarıyla ilgili verdiği soru önergesine cevap geldi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş’ın Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’a, Kars’ta ki spor kulüplerinin yaşadığı maddi sıkıntılarıyla ilgili verdiği soru önergesine cevap geldi.

Dağdaş, Devlet bakanı Faruk Nafiz Özak’a verdiği soru önergesinde şunları sormuştu: “Bilindiği üzere, seçim çevrem olan Kars İlimizde 1 gençlik kulübü, 1 ihtisas kulübü, 8 müessese kulübü ve 9 spor kulübü olmak üzere toplam 19 spor kulübü bulunmaktadır. Çeşitli dallarda faaliyet gösteren spor kulüpleri, maddi imkansızlıklar nedeni ile sıkıntı çekmekte ve bunun sonucu olarak da istenen başarıyı elde edememektedir. Nüfus sayısı temel alındığında sahip olduğu antrenman sahası da yetersiz olduğu görülmektedir. Yetenekli sporcularımızın yetiştiği Kars İlimizin tüm spor dallarında hak ettiği başarıyı sağlanması ve spor kulüplerimiz yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için Bakanlığınızca yapmayı düşündüğünüz herhangi bir çalışma var mıdır?” 

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Dağdaş’ın soru önergesine verdiği cevap ise şöyle: “3289 sayılı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un 25 nci maddesi gereğince anılan Kanuna göre tescil edilen Spor Kulüplerine Gençlik ve Spor Kulüpleri Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yapılan yardım kapsamında, Kars Gençlik ve Spor Kulübüne 2009 Mali Yılı Bütçesinden toplam 5.000.-TL nakdi yardım yapılmıştır. Kars İlinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne tescilli bulunan ve faaliyetlere katılan Spor kulüplerinin 2010 yılı talepleri de bütçe imkanları dahilinde değerlendirilmeye çalışılacaktır. Kars İlimizde 8'i ihtisas, lO'u müessese, l'i okul ve 19'u spor kulübü olmak üzere toplam 38 spor kulübü bulunmaktadır. İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü aracılığıyla amatör spor kulüpleri ve sporculara toplam 312 adet spor malzemesi (Eşofman, spor ayakkabısı, forma, şort, krampon, tekmelik, top vs.) dağıtılmıştır. Merkez Spor Salonu, Sarıkamış Spor Salonu, Sarıkamış Kayak Evi, Sporcu Eğitim Merkezi, Şehir Stadyumu, Susuz, Akyaka, Kağızman ilçeleri ile Dikme Köyünde 1'er semt sahası, Sarıkamış'ta cim yüzeyli futbol sahası ve toplam 30 köyde semt sahaları ile Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce hizmet verilmektedir.” 

Önceki ve Sonraki Haberler