STK'lardan Kağızman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na Ziyaret

STK'lardan Kağızman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na Ziyaret

Kağızman Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri Kafkas Üniversitesi Kağızman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nu ziyaret etti.

Kağızman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Aykırı’ya yeni görevinde başarılar dileyen kuruluş temsilcileri, bugüne kadar Yüksekokula olan desteklerinin bundan sonra da artarak devam edeceğini ifade ettiler.

Güzel ve verimli bir sohbetin ardından, Yrd. Doç. Dr. Murat Aykırı Kafkas Üniversitesi Kağızman Meslek Yüksekokulu ve Kağızman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak kısa, orta ve uzun vadeli plan ve projeler hakkında bilgi verdi. Kağızman Meslek Yüksekokulu olarak 4 Bölümde 6 programla ve 1 Uzaktan Eğitim Bölümüyle Eğitim-Öğretim faaliyetlerine devam edildiğini, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak da açık bulunan 6 bölüm içerisinden ilk etapta Sağlık Yönetimi Bölümüne öğrenci alımı konusunda gereken adımların ivedilikle atılmaya çalışıldığını ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Aykırı, Orta ve Uzun vadede değişen işgücü piyasası ihtiyaçlarına cevap verecek yeni bölümlerin açılması ve mevcut bölümlere öğrenci alımının gerçekleştirilmesi ile birlikte mevcut öğrenci sayısının üç binin üzerine çıkarılmasının planlandığını belirtti.

Öğrencilerin en önemli tercih sebepleri arasında eğitim gördükleri bölgede Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait bir yurdun bulup bulunmadığının yer aldığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Aykırı, maalesef Kağızman’da bu eksikliğin henüz giderilemediğini belirtti.

Kağızman ilçesinin kendine has birçok özelliğinin, güzelliğinin ve zenginliğinin olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Aykırı, Kağızman’la ilgili yanlış bir takım algıların önüne geçilmesi noktasında Kağızman’ın çok iyi tanıtılması gerektiğinin ve bu konuda da herkese görev düştüğünün altını çizdi.

Kağızman’ın gerçek kimliğinin ön plana çıkarılması noktasında bu ve buna benzer toplantıların sıklıkla yapılmasının önemini belirten Yrd. Doç. Dr. Murat Aykırı, ortak plan ve projelerin üretilmesi ve bu konuda birlikte hareket edilmesi gerektiğini dile getirdi.

stklardan-kagizman-uygulamali-bilimler-yuksekokulu’na-ziyaret-(1).jpgstklardan-kagizman-uygulamali-bilimler-yuksekokulu’na-ziyaret-(3).jpgstklardan-kagizman-uygulamali-bilimler-yuksekokulu’na-ziyaret-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler