Sultanlara İlk Yardım Semineri
Sultan Alparslan Koleji 3. Sınıf öğrencilerine İlk Yardım konusunda seminer verildi. Seminerde ilk yardımın hayat kurtarmadaki önemi ve ilk yardımın nasıl yapılacağı slayt eşliğinde uygulamalı olarak gösterildi.
Kafkas Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Nilüfer Kıranşal tarafından 3.sınıf öğrencilere verildi. İlkyardım konulu seminer okulun Konferans Salonunda gerçekleştirildi. İlk yardımın acil durumlarda yapılan ilaçsız bir müdahale olduğunu söyleyen Kıranşal:”Bilinçsiz yapılan ilkyardım, bazen telafisi olmayan sonuçlar ortaya çıkarır. İlk müdahale mutlaka güvenli bir yerde ve doğru şekilde yapılmalıdır. Olay yerindeki insanlar mutlaka soğukkanlı davranmalı. Bir görev dağılımı yapılarak 112 Acil hattına mutlaka bilgi verilmelidir.” dedi.
Ayrıca görsel ve uygulamalı semineri büyük bir ilgi ile dinleyen öğrencilere, şokta, iç-dış kanamalarda, burun-kulak kanamalarda, kırıklarda, göze-kulağa ve buruna yabancı cisim kaçmasında, yanıklarda, hayvan ısırmaları ve böcek sokmalarında, zehirlenmelerde genel ilkyardım konuları detaylı olarak öğrencilere anlatıldı. Seminer sonrasında ise Kıranşal öğrencilerden gelen sorularını yanıtladı.
3. Sınıf Öğretmenleri Kıranşal’a sunumlarından dolayı teşekkür etti.