Susuz kalan balıklar tahliye edildi

Susuz kalan balıklar tahliye edildi

Şube Müdürü Türkoğlu, ”İlk önce ölü balıkları tahliye ettik bu balıkları leyleklere ve turnalara verdik. Şimdide canlı balıkları tahliye ediyoruz. Bunları su kanallarına bırakacağız.” dedi.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Geçtiğimiz günlerde Iğdır Merkez Yaycı Köyü yol kenarındaki su kanalında suların çekilmesiyle mahsur kalan binlerce balık, TOMA ve itfaiye tarafından bulundukları yere su bırakılarak bir kısmı kurtarılan balıklar, tahliye edilerek su kanallarına bırakıldı.

Balıkların bulunduğu yere giden ekipler balıkları alarak resmi aracın kasasında yaptıkları naylondan havuza koyarak Ağrı Dağı eteklerinde bulunan sulak bölgelere ve su kanallarına bıraktı.

Suyun içine giren görevliler ellerindeki torlarla canlı balıkları alıp araç arkasındaki suni havuza bıraktı.

Burada açıklama yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, ”İlk önce ölü balıkları tahliye ettik bu balıkları leyleklere ve turnalara verdik. Şimdide canlı balıkları tahliye ediyoruz. Bunları su kanallarına bırakacağız.” dedi.

susuz-kalan-baliklar-tahliye-edildi-(1).jpgsusuz-kalan-baliklar-tahliye-edildi-(2).jpgsusuz-kalan-baliklar-tahliye-edildi-(3).jpgsusuz-kalan-baliklar-tahliye-edildi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber